Kumluca Belediyesi'nde ihale

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Tarım ve Hayvan Ürünleri Tesisleri Alanı'nın ihalesi yapıldı.

19 Ekim 2017 Perşembe 16:23
Kumluca Belediyesi'nde ihale

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi Çanakçı mevkiinde imar planında 'Tarım ve Hayvan Ürünleri Tesisleri Alanı' olarak belirtilen 501 ada 6 parsel ihale yoluyla iştirakçilerine satıldı. Kumluca Belediyesi'nde yapılan ihaleye 3 ayrı firma katıldı. 1 milyon 3 bin TL'ye YEK Tedarik Hizmetleri AŞ firması 3194.33 metrekarelik arsanın sahibi oldu. Organize Sanayi Bölgesi özelliği taşıyan bölgedeki diğer arsaların da satışı yapılacak.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "İlçemiz tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve pazarlanması konusunda ülkemizin öncü üretim merkezlerindendir. Her geçen gün artan güvenli gıda ihtiyacı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeni üretim ve pazarlama merkezleri ortaya çıkarmıştır. Belediye yönetimi olarak yıllardır ilçe tarımının önünü açmaya ve ilçe tarımının vizyonunu geliştirmeye, ilçemize ve ilçemizde tarım sektöründe çalışan vatandaşımıza yeni fırsatlar sunmaya gayret göstermekteyiz" dedi.

Mavikent Mahallesi'nde kurulacak yeni tesislerin tarım sektöründe ilçeye yeni bir sıçrama, dünya pazarlarıyla rekabet yolunda yeni kapılar açacağını vurgulayan Başkan Çetinkaya, "2000'li yılların başında Kumluca Toptancı Hal Kompleksi ve Paketleme Tesisleri projelerimiz, bugün örtü altı turfanda sebze üretimi konusundaki öncü konumumuzun temel taşlarından birisidir. Bugün Mavikent Mahallemizde hayata geçireceğimiz bu proje önümüzdeki yıllarda bu konumumuzu korumamızda ve daha yüksek üretim ve pazarlama potansiyelimize çıkmamıza temel oluşturacaktır. Yapılacak olan tesisler şimdiden yatırımcı arkadaşlara hayırlı olsun. Arsamızın birisi ihale yoluyla satılmıştır. Diğer arsaların satışı da yapılacak. Satılan arazide inşaat çalışmaları hemen başlayacak" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.