KONGRE ORGANİZATÖRLERİ ANTALYA'DA BULUŞTU

Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Organizatörleri Birliği'nin (ICCA) 53. Kongresi, Antalya Belek'te başladı.

03 Kasım 2014 Pazartesi 10:45
KONGRE ORGANİZATÖRLERİ ANTALYA'DA BULUŞTU
Belek'teki Su Sesi ve Cornelia Diamond otellerinde gerçekleşen kongreye, 96 ülkeden 1000'in üzerinde kongre turizmcisi katılıyor. ICCA kongresine Türkiye 21 yıl önce İstanbul'da ev sahipliği yapmıştı. 21 yıl aradan sonra Antalya'da gerçekleştirilen kongrede ICCA'nın yeni başkanı da seçilecek. Başkanlık için yarışacak 3 aday arasında Haliç Kongre Merkezi Genel Müdürü Handan Boyce de yer alıyor.

Kongrenin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak da katıldı. Çetin Osman Budak, ICCA Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Antalya'nın 20 yılda 1 milyon ziyaretçiden 13 milyon yabancı turist sayısına ulaştığını söyledi.


Bu süreçte 125 milyon konuğa ev sahipliği yapan Antalya'nın bugüne kadar deniz turizmiyle geldiğini hatırlatan Budak, "Ancak kentleşme politikasında ve alternatif turizmde arzu ettiğimiz noktada değiliz. Bundan sonra kongre turizmiyle kırsal turizmle, agroturizmle, spor turizmiyle de ilerlemek istiyoruz. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Antalya'nın çevreci ve insan dostu bir yapıda gelişmesini arzu ediyoruz" dedi.

Turizmin barışa hizmet eden bir sektör olduğunu ve demokrasiye katkıda bulunduğunu anlatan Budak, turizmin geliştiği bölgelerde kültürel hoşgörü ve demokrasi kültürünün de geliştiğine dikkat çekti. ICCA kongrelerinin genel olarak aynı ülkeye 40 yıldan önce verilmediğini hatırlatan Budak, Antalya'nın İstanbul'dan 21 yıl sonra bu kongreyi kazanarak, başka bir ilke daha imza attığını söyledi.

Son Güncelleme: 03.11.2014 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.