Komisyondan 'zam yok' kararı

DÖŞEMEALTI Belediyesi Arsa-Arazi Emlak Değer Komisyonu, alım satım işlemleri, emlak vergisi, veraset ve intikallerde esas alınan değerlere 'zam' yapmama kararı aldı.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 12:22
Komisyondan 'zam yok' kararı
Döşemealtı Belediyesi'nin 4 yıl bir toplanan Arsa-Arazi Emlak Değer Komisyonu, Belediye Başkan Yardımcısı Naci Alın başkanlığında toplandı. Son olarak 2013 yılında toplanan komisyona, Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yörük, mahalle muhtarları, Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zıngal ile Antalya Ticaret Odası'ndan temsilci katıldı.

Başkan Yardımcısı Naci Alın, 2013'te yapılan fiyat artışıyla ilgili vatandaşlardan yoğun şikayetler geldiğine dikkat çekerek, talepleri dinledi. Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hakları ve İletişim Müdürü Orhan Zıngal da komisyon üyelerine alınacak kararın kamusal ve yasal boyutlarıyla ilgili bilgiler verdi.
Bazı komisyon üyesi muhtarlardan gelen fiyatların aşağı çekilmesi yönündeki talepleri değerlendiren Zıngal, yasal olarak bunun mümkün olmadığının altını çizdi. Görüşmelerin ardından zam yapılmaması ve 4 yıl boyunca eski fiyatların baz alınması oylandı. Oylama sonucu zam yapılmaması kararı alındı. Belirlenen değer alım satım işlemleri, emlak vergisi, veraset ve intikal gibi işlemlerde esas alınıyor. 

Son Güncelleme: 08.05.2017 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.