Kırcami imar planı revize edildi

ANTALYA'nın 30 yılı aşkın süredir imar sorunları devam eden Kırcami bölgesine ilişkin imar planı yeniden revize edilerek meclisten geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kırcami'nin orada yaşayan vatandaşların kaderi olmayacağını söyledi.

08 Temmuz 2019 Pazartesi 17:00
Kırcami imar planı revize edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. 117 gündem maddesiyle toplanan mecliste, CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, 658'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ali Gürbüz'ü kutladı. AK Parti Grup Sözcüsü Nafiz Tanır, MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de Ali Gürbüz'ü başarısından dolayı kutladı. Ali Gürbüz'ü başarısından dolayı kutlayan Saadet Partisi Grup Sözcüsü Mehmet Manavoğlu ise temmuz ayında en önemli gündemin 15 Temmuz Destanı olduğunu belirtti. Manavoğlu, Türk milletinin o gün tarihin en büyük fedakarlıklarından birini daha gösterdiğini belirtti.

Bunun üzerine yeniden söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Nafiz Tanır, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bundan sonra çeşitli anma etkinlikleri düzenleneceğini ifade etti. Tanır, Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahili'ndeki izinsiz yapıların kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarına da destek verdiklerini, AK Parti grubunun bu konuda görüşünün çok net olduğunu kaydetti. Nafiz Tanır, Konyaaltı Sahil planıyla ilgili bir denetleme kurulu olduğunu, sahille ilgili yapılacaklara kurulun karar vermesi gerektiğini söyledi. Başkan Böcek de Tanır'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

KIRCAMİ'DE HER ŞEY SIFIRDAN

Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinin 30 yıldır süren imar planı sorunu da yeniden meclis gündemine geldi. Toprak Koruma Kurulu tarafından verilen 'Kamu yararı' kararının Danıştay tarafından iptal edilmesinin ardından Muratpaşa ve Büyükşehir meclisleri bir araya gelerek yeni bir plan oluşturdu. İçerisine sosyal donatı alanlarının da eklendiği plan, mecliste oylamaya sunuldu. Tüm meclis üyelerinin kabul oyu vermesinin ardından Kırcami'nin revize edilen yeni imar planı oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddesi görüşüldüğünde söz alan MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Kırcami bölgesindeki vatandaşların cezalandırıldığını söyledi. Kırcami'de bir haksızlık yapıldığına dikkati çeken Senirli, “Bu haksızlığın bir an önce giderilmesini diliyoruz. Kırcami Antalya'nın artık tek davası olmuştur. Oradaki çiftçi çiftçilik yapamıyor. Domates, salatalık ekemiyor. Önünde büyük binalar var. Nemden dolayı hiçbir şey yapılamıyor" dedi.

Başkan Böcek ise Kırcami imar konusunun orada yaşayan vatandaşların kaderi olmadığını belirtti.

Kurban Bayramı dolayısıyla ağustos ayında meclisin tatiline karar verildi.

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.