Kepez'in çocukları çok şanslı

Kepez Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen Müzik Atölyeleri projesi, geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 11:00
Kepez'in çocukları çok şanslı
Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını ve müzik yeteneklerini keşfederek geleceğin müzisyenleri olmasını sağlamak amacıyla kurulan ve yüzlerce çocuğa ulaşan müzik atölyeleri projesi Kepez’de çocukları notalarla tanıştırıyor. Kepez Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaya çıkardığı projelerden biri olan müzik atölyeleri, yüzlerce çocuğa sanatla iç içe sosyal bir yaşam sunuyor. Çalışma, Sütçüler ve Şafak mahallelerindeki kurs merkezlerinde sürdürülüyor. ÇOGEP (Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) destekli müzik atölyesi, Kepez Belediyesi’nin Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışması sonucu yüzlerce öğrenciye ulaşıyor. Gelir düzeyi düşük olan ve müzik enstrümanlarının masrafını karşılayamayan öğrencilerin bu sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla müzik atölyelerinde gitar, keman, çello gibi müzik enstrümanları bulunuyor. Öğrenciler atölyede bulunan enstrümanlarla kendilerini geliştirme imkanına sahip oluyor.

Kepez’de gençlere önem veriliyor
Şehirlerin değişim ivmesini yakalayabilmesi için fiziki yatırımların yanı sıra eğitime, kültüre, sanata ve spora yatırım yapmak gerektiğini söyleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gelir düzeyi düşük ve suç riski altında bulunan çocukların, müzikle korunmasını ve faydalı alışkanlıklar edinmesini amaçlayan Müzik Atölyeleri Projesi’nin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Profesyonel müzik eğitmenlerinden ders alan öğrencilerin, aynı zamanda yeteneklerini keşfederek geleceklerine sağlam bir yatırım yapmalarını sağlayan projenin, Kepez’de gençlere verilen önemin göstergesi olduğunu ifade eden Tütüncü, çocukların eğitim, spor, müzik, kültür gezileri gibi faaliyetlerle donanımlı, araştıran ve çalışkan bireyler olması için çabaladıklarını söyledi.

4 dalda eğitim var
Sütçüler ve Şafak Mahallesi şubelerinde yılın 12 ayı gerçekleştirilen müzik atölyeleri kapsamında keman, bağlama, gitar ve piyano olmak üzere dört dalda enstrüman ve müzik eğitimi veriliyor. Kurs dönemlerinde yaklaşık 500 öğrencinin faydalandığı atölyeler, oluşturdukları korolarla, önemli günlerde konserler düzenleyerek çocukların profesyonel anlamda müzik hayatına giriş yapmalarına da olanak sağlıyor. Kurs kayıtları her iki kurs merkezinde yılın 12 ayı devam ederken, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılan çocuklar, geleceğin ünlü müzisyenleri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Son Güncelleme: 13.07.2016 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.