Kepez’de gençler değerli

Lise öğrencileriyle buluşan Başkan Hakan Tütüncü, “Gençlerimizi, lise öğrencilerimizi, çocuk gözüyle gören, onların sözlerine, düşüncelerine kulak tıkayanlardan olmadık. Her zaman gençleri, gelecek Türkiye’sinin ana taşıyıcıları olarak gördük.” dedi.

30 Mayıs 2014 Cuma 14:30
 Kepez’de gençler değerli
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, lise söyleşileri kapsamında Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Başkan Tütüncü, ziyaretlerde yaptığı konuşmada öğrencilere şöyle seslendi: “Sizleri önemsiyoruz. Sizlere güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz. En önemli amacımız, gençleri geleceğe çok daha iyi bir şekilde taşımaktır. Sizleri, geleceğe güçlü bir şekilde taşıyabilirsek ülkemiz de toplumumuz da sizler de çok daha güzel günler göreceksiniz. Sizlerle ilgilenmeyi, sizlerle iletişim halinde olmayı, sizlerle söyleşi yapmayı çok önemsiyorum. Sizlere güveniyorum. Sizler, Türkiye’nin dinamik, enerjik güçlerisiniz. Gençlerimizi, lise öğrencilerimizi, çocuk gözüyle gören, onların sözlerine, düşüncelerine kulak tıkayanlardan olmadık. Her zaman gençleri, gelecek Türkiye’sinin ana taşıyıcıları olarak gördük.”


Meslek lisesi öğrencisi üniversiteyi kazanır Tütüncü, meslek lisesi öğrencilerinin, “üniversite sınavında başarılı olamam” düşüncesini doğru bulmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir meslek lisesi mezunu olarak Türkiye’nin en iyi Hukuk Fakültesi’ni yüksek bir puanla kazandım. Eğer başarılı olacağınıza inanırsanız, sistemli bir çalışma yöntemini benimserseniz, üniversite giriş sınavında başarılı olursunuz. Yeter ki çalışın. Gençlerimizin, ben zeki değilim, temelim yok gibi nedenlerle kendilerini kandırmalarını doğru bulmuyorum. Meslek lisesi öğrencileri, eğer üniversiteyi kazanmak isterlerse ya da şu okulda Tıp Fakültesi’ni kazanmak isteyen bir öğrenci olursa kazanır. Ama iş nerede? İş, çalışmakta, gayret etmede ve başarabileceğine inanmaktan geçiyor. Ben zaten başarısız olurum, iyi bir öğrenci değilim, sınavlarda çok heyecanlanıyorum diye onlarca mazeret üretebilirsiniz. Ama ben de başarabilirim, diyorsanız en iyi üniversiteleri kazanabilirsiniz.”


Öğrencilerle ‘selfie’ Tütüncü, öğrencilerin okullarıyla ve Kepez’in sosyal, fiziksel problemleriyle ilgili sorularına da cevap verdi. Başkan Hakan Tütüncü, öğrencilerin okullarıyla ilgili isteklerini de karşılayacaklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından öğrencilerle günün anısına ‘selfie’ de çekildi. Tütüncü, İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin down sendromlu öğrencisi ile işitme engelli öğrencileriyle de yakından ilgilendi.

Okul yöneticileri eğitime verdiği desteklerden ve öğrencileri önemsemesinden dolayı Tütüncü’ye teşekkür ettiler.

Son Güncelleme: 30.05.2014 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.