Kepez'de 100 bin kişiye iftar verildi

KEPEZ Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 66 mahallede 100 bin kişilik iftar sofrası kurdu.

17 Haziran 2018 Pazar 12:35
Kepez'de 100 bin kişiye iftar verildi

Kepez Belediyesi, her yıl büyük bir itina ile gerçekleştirdiği Ramazan programlarını bu yıl da yoğun bir şekilde gerçekleştirerek, bayrama kadar binlerce hemşehrisi ile gönül bağı kurdu. Kepez’in 66 mahallesini kapsayan programlar ile ihtiyaç sahiplerinin de evleri ziyaret edilerek, gönül köprüleri kuruldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile her gün yola çıkarak Kepez’i baştan başa dolaştı.

100 bin kişiye iftar yemeği

Her yıl 66 mahallesinde iftar yemekleri düzenleyerek, ilçenin dört bir yanına ulaşan ve Ramazan sevincini paylaştıkça çoğaltan Kepez Belediyesi, bu yıl da ilçenin tüm mahallelerinde gönül sofrası kurdu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, günde iki ya da üç farklı mahallede iftar sofralarını dolaşarak orucunu hemşehrileri ile beraber açtı. Kepez Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan ayında 66 mahallede 100 bin kişilik gönül sofraları kurdu.

1000 eve ziyaret

Ramazan ayında verilen iftar yemeklerinin yanı sıra Başkan Tütüncü ve ekibi her gün farklı mahallelere ziyaretler gerçekleştirdi. Mahalle muhtarları ve temsilcileri tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerini bizzat ziyaret eden Başkan Tütüncü, gerekli tedbirlerin alınması konusunda da bürokratlarına talimat verdi. Özellikle hasta ve yaşlı vatandaşlar kendi evlerinde ziyaret edilerek, evde sağlık hizmeti hakkında bilgilendirildi. Bakıma muhtaç vatandaşlara randevular alınarak, sağlık ve temizlik hizmetleri yönlendirildi. İhtiyaç sahipleri ile gönül köprüleri kuran Başkan Tütüncü, vatandaşın her zaman yanında olduklarını bir kez daha vurguladı.

35 bin bardak şerbet ikramı

Ramazan boyunca Kepez Belediyesi’nin ikram çeşmelerinden Ramazan şerbeti aktı. Kış aylarında ikram çeşmelerinden akan sıcak çorba ile vatandaşlarını ısıtan Kepez Belediyesi, Ramazan’da da soğuk şerbet ile vatandaşlarını serinletti. Kepez Belediyesi’nin farklı noktalarda 30 camiyi gezen ikram çeşmelerinden 35 bin bardak ramazan şerbeti dağıtıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ramazan ayı boyunca hemşehrileri ile hem gönül sofralarında bir araya geldi, hem de ikram çeşmelerinde akan şerbetleri kendi elliyle ikram etti.

Gönülden gönüle köprüler kurduk

Ramazanın anlam ve öneminin yoğun şekilde yaşandığı Kepez’de yüz binin üzerinde insana hizmet ve sosyal güvence götüren Kepez Belediyesi, bir Ramazanı daha gönülden gönüle köprüler kurarak tamamladı. Kepez’de Ramazan’ın bir başka yaşandığını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, tüm vatandaşlara mutlu ve huzurlu bir bayram temennisinde bulunarak, Kepez Belediyesi’nin her zaman vatandaşının yanında olan bir belediye olduğunun altını çizdi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.