Kaleiçi'ne panoramik asansör

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Tophane'den tarihi Kaleiçi Yat Limanı'na inecek panoramik asansör ihalesinin ilk aşamasını tamamladı. İhale şartnamesini 3 firma alırken, 2 firmadan fiyat teklifi geldi. Teklifler Büyükşehir'in belirlediği yaklaşık maliyetin altında gerçekleşti.

02 Ağustos 2013 Cuma 09:44
Kaleiçi'ne panoramik asansör

Büyükşehir Belediyesi, ilki 'rekabet koşulları sağlanmadığı' gerekçesiyle iptal edilen Yat Limanı Panoramik Asansör ihalesinin ikincisinde 2 firmanın fiyat teklifini aldı. Büyükşehir Belediyesi Danışmanlar Ofisi'nde gerçekleştirilen ihaleye, Bir Proje ve Sarılar İnşaat katıldı.

Asansörle birlikte Tophane Çay Bahçesi'nin batı bölümünün peyzajını da içeren ihaleye Bir Proje 1 milyon 442 bin TL, Sarılar İnşaat ise 1 milyon 670 bin TL teklif verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin 1 milyon 777 bin 924 TL yaklaşık maliyet hesapladığı proje için ihale süreci, komisyonun dosyayı incelemesi ve onay için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a sunulmasıyla devam edecek.

İhale kapsamında Tophane'den Yat Limanı'na inecek asansör 16 metre uzunluğunda kazıklı, betonarme temel ve çelik konstrüksiyon içine oturtulacak. Panoramik asansör 16 kişi ve bin 250 kilogram taşıma kapasitesine sahip olacak. İptal edilen ihalede 210 gün öngörülen iş bitim süresi, ilk aşaması tamamlanan ikinci ihaleyle de 180 güne indirildi. 

Son Güncelleme: 02.08.2013 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.