Hoca üç ismi kaybetti

CHP, Büyükşehir Belediyesi'ndeki 3'ü belediye başkanı olan 15 kişilik meclis grubundan 6 belediye başkan aday adayı çıkardı. Bir isim hariç Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a yakın olan 4 meclis üyesi 'Gelecek dönem yokum' diyerek başvuruda bulunmadı.

04 Eylül 2013 Çarşamba 13:34
Hoca üç ismi kaybetti
Antalya'da 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından 33 üyeli Büyükşehir Belediye Meclisi, 101 kişiye çıkacak. Sorumluluk sahasına Gazipaşa'dan Kaş'a tüm Antalya'yı alacak Büyükşehir çok farklı bir meclise hazırlanırken, son meclisin CHP grubundan sadece 5 isim 101 arasına girebilmek için başvurdu. CHP'nin Büyükşehir Meclis üyelerinden Deniz Fırat Budak, Recep Tokgöz, Hüseyin Kazancı, Hasan Gürsel Karabayır ve Edip Kemal Bahadır, 30 Mart 2014'te yeniden meclisi üyesi olabilmek için başvuru yapan isimler oldu.

Mecliste 15 üyeye sahip CHP'nin ikiye bölündüğü dönemde Başkan Mustafa Akaydın'ın yanında kayıtsız yer alan iki isim Kadir Alkış ve Mustafa Yılmaz, gelecek dönem için ilçeleri Kepez'e müracaat etmedi. Bir önceki dönemde Kepez'de Ak Partili Belediye Başkanı Erdal Öner'le çalışan Alkış, “Bu dönem dinlenip işlere yoğunlaşmak istiyorum" dedi. Hoca'nın ekibine yakın bir diğer isim, Konyaaltı'dan Büyükşehir'e gelen CHP'li Baki Çelik de başvurmadı. Çelik, zor bir dönem geçirdiklerini, dinlenmek istediğini dile getirdi.

Başkan Akaydın ekibinden üç ismi kaybederken bir büyük kayıp da Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen kanadında yaşandı. Muratpaşa Belediye Meclisi'nde başkan vekili olarak koltuğu emanet ettiği Mustafa Karaman da bir dönem meclisi üyeliğinin ardından “Yokum" dedi. Karaman, “Meclis üyesi olarak siyaset verebilecek daha fazla bir şeyim kalmadı" dedi.

CHP'li meclis üyeleri arasından çıkan belediye başkan aday adayları ise Erdem Armen, Deniz Filiz ve Turgay Genç oldu. Armen, meclis üyesi seçildiği Muratpaşa'ya, Genç yine meclis üyesi olarak geldiği Döşemealtı'na aday adayı olurken, Deniz Filiz, farklı bir tercih yaptı ve meclis üyesi olduğu Konyaaltı yerine Muratpaşa'dan belediye başkan adayı adayı oldu. Meclisin belediye başkanı olmaları nedeniyle doğal üyeleri Mustafa Akaydın, Süleyman Evcilmen ve Muhittin Böcek de partileri için şu an sadece aday adayı. 

Son Güncelleme: 04.09.2013 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.