Hobi bahçelerinde ilk hasat heyecanı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan emeklilere özel hobi bahçeleri, özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi görüyor. Baharın gelmesiyle bahçelerine özenle diktikleri sebze meyvelerin ilk hasadını yapan emekliler, ikinci dikim için hazırlıklara başladı.

12 Mart 2018 Pazartesi 17:39
Hobi bahçelerinde ilk hasat heyecanı

Büyükşehir Belediyesi'nin, emeklilerin aileleriyle şehir gürültüsünden ve hareketliliğinden uzak, toprakla haşır neşir olabilmeleri, doğa ile iç içe vakit geçirebilmeleri amacıyla hayata geçirdiği Hobi Bahçeleri, özellikle hafta sonları dolup taşıyor. Toprakla uğraşmanın kendileri için terapi olduğunu belirten emekliler, şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, mevsimine göre her türlü sebze ve meyveyi yetiştirilebildikleri hobi bahçelerinde stres atıyor. Konyaaltı ilçesi Bahtılı mevkiindeki Antalya Hobi Bahçesi 1. Etabında bahçesi bulunan vatandaşlar hafta sonunu, çocukları ve torunlarıyla geçiriyor. Emeklilere yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında kendilerine ait 63 metrekarelik bahçeleri özenle düzenleyen vatandaşlar, diktikleri meyve sebzelerin hasadını yapmaya başladı.


 

'KÖYE TAŞINACAKTIK VAZGEÇTİK'

Bahçeye erken dikim yaptıklarını söyleyen Hüseyin Yurteri, "İkinci ekim için marulların hepsini topladım, bahçede yer açıyoruz. Bizim için çok güzel bir uğraş oldu. Toprakla uğraşmak iyi geliyor. Haftanın stresi burada bitiyor. Ailece geliyoruz. Köye göçecektik. Burada o özlemimizi giderdik" dedi.


BÖYLE LEZZETLİ BİR ISPANAK YEMEDİM

Emekli öğretmen Mehmet Soysal da hafta sonu soluğu mutlaka hobi bahçesinde alanlardan. Diktiği tere, biber, domates, marullarla tek tek ilgilenen, onları özenle sulayan Soysal, "Gidecek yer arıyorduk. Bu bizim için bulunmaz bir nimet oldu. Başkanımız Menderes Türel'e bu imkânı bize sunduğu için teşekkür ediyoruz" dedi.


 

BÖYLE BİR BAHÇE HEP İDEALİMİZDİ

Bahçesine 'Altan Dede'nin Bahçesi' adını veren Altan Erkış da hafta sonu çocukları ve torunlarıyla vakit geçirmek için Hobi Bahçesine geliyor. Bahçenin bir bölümünü torunları için ayıracağını söyleyen Erkış, onlar için çimlendireceği alan üzerine salıncak koyacağını söyledi.

Kazma kürekle bahçesini düzenleyen emekli bankacı Şerife Çomoğlu da "Emekliyiz biz. Evde otur otur sıkılıyoruz. Burası çok iyi geldi bize. Marul ektik, tadı çok hoşumuza gitti" diye konuştu.

Saliha Güler de toprakla uğraşmayı çok sevdiğini belirterek, “Her hafta sonu hatta hafta içi de geliyoruz. Çok memnunuz. Yıllardır idealimizdi. Ben Samsunluyum toprağı çok severim. Toprak enerjimi, elektriğimi alıyor. Bu bakımdan çok memnunum" dedi.


 

"Ömrümce hep bir bahçem olsun istemiştim" diyen Mehmet Topal ise kendisini bu hayaline kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti. Topal, hobi bahçesinde emekliler, gençler, çocuklar kısacası her yaş grubundan insan için keyifle zaman geçirebileceği alanlar olduğuna dikkat çekerek, “Yazın inşallah havuz da hizmete girecekmiş. 7 torun var hepsi gelecek. Her yaştan insan için uğraş var. Top sahası var, yüzme yerleri var. Çocuk parkları var, oyun sahaları var" diye konuştu.

Hobi Bahçesi 1. etabında her biri 4.5 metrekare depolama alanı olan 348 ev bulunuyor. Evlerin önünde 13.5 metrekarelik bir açık oturma alanı ve 63 metrekarelik ekilebilir alan bulunuyor. Hobi bahçesinde çocuklar için oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, mescit, kafeterya, revir, yürüyüş parkuru, halı saha, rekreasyon alanları ve 96 araçlık otopark da yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.