Hayvan dostu Konyaaltı Belediyesi

ANTALYA'nın Konyaaltı Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenmesi için yıllık 70 bin TL bütçe ayırıyor.

28 Temmuz 2016 Perşembe 11:55
Hayvan dostu Konyaaltı Belediyesi
Başkanlığını CHP'li Konyaaltı Muhittin Böcek'in yürüttüğü Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, yılın 7 ayında 525 sahipsiz köpek ile 258 kedinin bakımını üstlenirken, 310 sokak hayvanına kuduz hastalığına karşı koruyucu aşı yaptı, 211 köpek ile 135 kediyi kısırlaştırdı. Aynı anda 4 ameliyatın yapılabileceği ameliyathane, laboratuvar, ultrason ve lazer bulunan merkezde, 22 sahipsiz hayvana kırık operasyonları gerçekleştirildi. Yaralanan ya da hastalanan 56 hayvana ise değişik operasyonlar yapıldı.

217 SOKAK HAYVANI SAHİPLENDİRİLDİ
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi 3 veteriner, 2 tekniker ve 17 yardımcı ile sahipsiz hayvanların bakımını da yapıyor. Tıraş edilip yoğun tüylerinden kurtulan hayvanların tırnakları kesilip yıkanıyor. Yılın 7 ayında merkezde bulunan 145 köpek ile 72 kedi sahiplendirilirken, eğitim parkurunun da yer aldığı merkezde 380 köpek ile 186 kedi ise bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra yaşam alanına salındı.

YILDA 70 BİN TL'LİK MAMA
Konyaaltı Belediyesi sokak hayvanlarının beslenmesi için yıllık 70 bin TL bütçe ayırıyor. 13.5 dönümlük alanda oluşturulan merkez ile bölgedeki sokak hayvanlarının beslenmesi için yılda 60 bin TL'lik kaliteli mama alındığı belirtildi. Yeni doğan sokak hayvanlarının da unutulmadığı, minik yavrular için 5 bin TL'lik özel mama ve yılda 5 bin litre süt alındığı kaydedildi.

PARKLARA BESLENME TERMİNALLERİ
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kedi ve köpeklerin su ve mamaya daha kolay şekilde erişimlerini sağlamak adına, parklarda yer alan beslenme terminallerini modernize ettiklerini söyledi.

Son Güncelleme: 28.07.2016 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.