Gözler ‘Aralık Meclisi’nde

Aksu Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısına, tartışmaların odağında olan Fettahlı Mahallesi’nde yapılması planlanan akaryakıt istasyonu ile belediye bünyesinde yeni bir şirketin kurulmasıyla ilgili gündem maddeleri damgasını vurdu. Açıklamaların ardından her iki madde ilgili komisyonlara havale edildi. Gözler şimdiden Aralık Ayı meclis oturumuna çevrildi.

09 Kasım 2020 Pazartesi 12:02
Gözler ‘Aralık Meclisi’nde

Meclisin en çok konuşulan maddeleri

Aksu Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı oturumu gerçekleştirildi.  7 gündem maddesinin ele alındığı oturumda, Ekim Ayı meclisinde ilgili komisyona havale edilen, ancak komisyonun olumsuz kararı sonucu plan ve proje müdürlüğüne gönderilen ve tekrar meclis gündemine gelen Fettahlı Mahallesi’nde yapılmak istenen akaryakıt İstasyonu ile belediye bünyesinde kurulması düşünülen yeni şirket ile ilgili gündem maddeleri, meclisin en çok konuşulanları oldu. İlgili komisyonlara havale edilen bu maddeler Aralık ayı oturumunda tekrar ele alınacak.

CHP ve İYİ Parti mantıklı bulmadı

Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülecek olan, Fettahlı Mahallesi’nde yapılması planlanan akaryakıt istasyonu ile ilgili gündem maddesinin ilgili komisyona havale edilmesine, CHP ve İYİ Parti gurubu hayır yönünde oy kullanırken, AK Parti, MHP ve DSP grubu, evet oyunu kullandı. Oylama öncesi İYİ Parti Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan ve CHP Grup Sözcüsü Selahattin Öz, “Yapılmak istenen çalışma ile ilgili, komisyon üyelerinin oy birliğiyle olumsuz görüşleri var. Tekrar bu maddenin komisyona havale edilmesinin mantıklı bulmuyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundular.  

Bir şirketin olması şart

Plan Bütçe komisyonuna havale edilen diğer gündem maddesiyse, belediye bünyesinde kurulması düşünülen yeni bir şirketi ile ilgili Destek Hizmetler Müdürlüğü’nün talebi oldu. Geçen hafta Güneyhaberci Aksu Gazetesi olarak gündeme taşıdığımız, ucu açık ibareler bulunan bu taleple ilgili oylama öncesi, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, meclis üyelerine açıklamalarda bulundu.  Şahin belediyenin ukdesinde yapılması düşünülen ve yüksek bütçeli olan birçok işin hayata geçirilmesi için bir şirketin kurulmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Başkan Şahin’in açıklamaları   

Şahin, “2014 yılında göreve geldiğimizde yeni bir şirketin kurulmasıyla ilgili bir talep vardı. O zamanda bunları görüştük. Şirket nasıl kurulur? Ne şartlarda çalışılır?  çalışmaları yapıldı. Büyükşehirler rahatlıkla şirket kurabiliyor; ancak ilçe belediyelerinin önünde sıkıntı var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı’ndan izin almak gerekiyor ve süreç uzuyor. Başka bir şirket alınırsa sıkıntı olmuyor. Arkadaşlara talimat verdik, çalışıyorlar. Şirketle ilgili her şeyi bilmemiz lazım. Riskler var bu konuda. Önümüze mesire alanının yapımıyla ilgili kendimiz yapalım önerisi var. 25 milyonluk bir işi nasıl yapacağız diye baktığımız zaman, şirket kurup giremiyoruz. Vatandaş kurduğu zaman sıkıntı olmuyor, en kısa sürede kuruluyor. Tecrübesi olan bir şirketle yola çıkmamız lazım. Bu nedenle hibe yoluyla şirket alacağız. Bununla ilgili hangi yolu izleyeceksek, ilgili komisyon öneride bulunacak. Belediyedeki sorumlu arkadaşlar çalışıyor. Bu işi yanlış yapmamamız lazım. Hesabını çok iyi yapmamız lazım. Belediye olarak işletme yapıyorduk. Parklarda çay ocaklarımız var. Bunların belediye tarafından işletilmesi lazım. İşletmesini kendimiz yapmamız gereken noktalara geldik. 120 dönüme yakın ceviz bahçesi kurmayı düşünüyoruz, lavanta bahçesi kurmayı düşünüyoruz. Bunların hepsi şirketle yapılıyor. Bunun için bir şirket kurmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

Aralık Meclisi’nde tekrar görüşülecek 

Açıklamalar ardında gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Komisyon raporları doğrultusunda bu maddeler Aksu Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı oturumunda tekrar görüşülerek bir karar alınacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.