FİNİKE BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME HEYECANI

Finike Belediyesiyle Türk- İş'e bağlı Belediye- İş Sendikası arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

29 Ekim 2014 Çarşamba 10:26
FİNİKE BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME HEYECANI
  Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ile Belediye- İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, belediyede düzenlenen törenle toplu sözleşmeyi imzaladı. Toplu sözleşme görüşmelerinin başarıyla sonuçlanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Belediye Başkanı Sarıoğlu, ücret farklılıklarının giderilmesiyle çalışanlar arasındaki gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Finike merkez belediyesiyle belde belediyelerinin birleşmesi sonrası farklı maaş uygulamalarının ortaya çıktığını kaydeden Başkan Sarıoğlu, "Belde belediyelerinin personelleri değişik sendikalara bağlı olarak, farklı sözleşme koşullarına göre çalışıyordu. Finike merkez belediyenin personeli ise sendikal haklara sahip değildi. Belediye- İş Sendikası ile yaptığımız görüşmelerde bir uzlaşı sağladık. Farklı maaşları ve farklı sosyal hakları böylelikle ortadan kaldırmış olduk. İlerleyen dönemlerde, tüm yükümüzü çeken personelimiz için daha iyi koşullar oluşmasını arzuluyoruz" dedi.


Belediye- İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu da görüşmeler esnasında gösterdiği duyarlılık nedeniyle Başkan Sarıoğlu'na teşekkür etti. Kemal Çavuşoğlu, "2 yıl süreli yaptığımız sözleşmeye göre hem maaşlarda iyileştirmeler yapıldı, hem de daha önce 4 kez verilen ikramiyelere 2 ikramiye daha eklendi" diye konuştu.

Finike Belediyesi'nin 82 çalışanını kapsayan sözleşmenin 2 yıl süreli olacağı, Bakanlar Kurulu'nun yılda 4 kez olmasını öngördüğü ikramiye sayısının da Ramazan ve Kurban bayramları dahil edilerek 6'ya çıkarıldığı belirtildi.

Son Güncelleme: 29.10.2014 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.