Engelli bireyler topluma kazandırılıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde oluşturulan 'İş-Uğraş Atölyeleri' engelli bireyleri topluma kazandırıyor. Engelli bireyler iş uğraş atölyelerinde üretiyor, yeteneklerini keşfediyor ve iletişim becerileri kazanıyor.

05 Aralık 2016 Pazartesi 12:08
Engelli bireyler topluma kazandırılıyor
Döşemealtı İlçesi Çıplaklı Mahallesi'nde 13 bin metrekare alan üzerine kurulu Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, engelli bireylerin yarınlara umutla bakmasını sağlıyor. Engelli bireylerin üretime katkı sunmalarına yardımcı olabilmek için oluşturulan 'İş-Uğraş Atölyeleri'nde öğrenciler, becerilerini keşfediyor, üretime katkı sunuyor ve topluma kazandırılıyor. Tekstil, drama, el sanatları, yaşam atölyesi, müzik, seramik, koku-mum-taş, görsel sanatlar, turistik ve hediyelik eşya, turizm, ahşap, spor, tarım ve hayvancık atölyelerinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler, birlikte üretmenin keyfini yaşıyor.



BİRBİRİNDEN KEYİFLİ 13 ATÖLYE
İş-Uğraş Atölyeleri hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi Engelli Hizmetleri Koordinatörü Niyazi Arşın, temel hedeflerinin engelli ailelerinin üzerindeki yükü hafifleterek, engelli bireyleri tüm ilgi, beceri ve iletişim yönleriyle ele alınıp topluma kazandırılması olduğunu belirtti. Niyazi Arşın, “Bireylerin üretici olma yönünde, bir şeyleri yapabilme güdülerinin geliştirilmesi, grup halinde çalışma imkanının sağlanması ve toplumsal uyum becerisi dediğimiz davranışları kazanması amacıyla 13 iş-uğraş atölyesi oluşturduk" dedi.



2014'TE SADECE 3 ATÖLYE VARDI
Toplamda 613 engelli bireye hizmet verdiklerini aktaran Kurum Koordinatörü Niyazi Arşın, engelli öğrencilerin üretimlerini Antalyalılarla buluşturduklarını ifade etti. Arşın, “Bu atölyelerin her birinde değişik programlarla değişik gruplarla, değişik engel türleri ile çalışma yapılıyor. Amacımız burada çocuğumuzu tek bir atölyeye almak değil, bütün kazanımlarını diğer atölyelerde de gerçekleştirebilecek bir program oluşturabilmek. 2014'te sadece 3 atölyemiz vardı, diğer 10 atölyeyi biz burada yeniden inşa ettik. Yapılan ürünleri kermeslerle, sergilerle tüm Antalya'ya ulaştırıyoruz" diye konuştu.
Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi atölyelerinde başarılı olan 35 bireyin de belediye bünyesinde iş sahibi olduğu bilgisini veren Niyazi Arşın, ailelerin de kurumdan büyük bir memnuniyet duyduğunu ve diğer engelli ailelerine tavsiye ettiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 05.12.2016 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.