Emin Bal tekrar Meclis Başkan Vekili seçildi

Aksu Belediye Meclisi’nin gerçekleşen Nisan Ayı oturumdan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Emin Bal tekrar Meclis Başkan Vekili seçildi. Daha önce de Meclis Başkan Vekili görevini yürüten Bal, meclisten aldığı onayla, bu görevi 3 yıl daha yapacak.

05 Nisan 2021 Pazartesi 17:16
Emin Bal tekrar Meclis Başkan Vekili seçildi

İsimler önerildi

Aksu Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı oturumu gerçekleştirildi. Oturum öncesi Çanakkale Şehitleri anıldı ve İlçe Müftüsü Ahmet Bayer şehitler için dua okudu. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in 2020 yılında yaptığı çalışmaları içerin faaliyet raporunun oy birliğiyle oylandığı oturumda bir taraftan komisyonlarda görev alacak yeni üyeler belirlenirken, öte yandan 3 yıl boyunca Meclis Başkan Vekilliği görevi yürütecek isim belirlendi.

DSP Grubu isim önermedi

Meclis Başkan Vekilliği seçimleri için Millet ittifakının aday olarak önerdiği Gökhan Kaplan ve Ahmet Gülcü’ye karşı, Cumhur İttifakı ise 1 Başkan Vekilliği için Emin Bal, 2’inci Başkan Vekilliği içinde Ali Bilge Alpay’ı önderdi. DSP grubu herhangi bir aday göstermezken, yapılan oylama sonucu Emin Bal ile Ali Bilge Alpay 14’er oy aldı. Millet İttifakı’nın adayları ise 8’er oy da kaldı. Bu oylama sonucu Emin Bal, 3 yıllığına 1’inci Başkan Vekili, MHP’li Ali Bilge Alpay’da 2’inci Meclis Başkan Vekili seçildi.  

Diğer seçimlerle ilgili oylama sonuçları da şu şekilde;

1. Asil Divan Katipliğine Pınar Uğur, 2. Asil Divan Katipliğine Emin Çağlar, yedeklere Tuğrul Pirimoğlu, Kemal Kara; encümenliğe Hakkı Çoşgun ve Ali Alpay Bilge; İmar Komisyonuna Yaşar Sözen, Pınar Uğur, Kemal Kara, Ahmet Gülcü, Süleyman Özgür; Plan ve Bütçe Komisyonuna İbrahim Köseoğlu, Tuğrul Pirimoğlu, Turan Alma, Ramazan Özen, Ahmet Okudan seçildi.

Faaliyet raporu onaya sunuldu

Daha sonra Aksu Belediyesi Başkanı Halil Şahin’in 2020 yılında yaptığı çalışmaları içeren faaliyet raporu oylamasına geçildi. Buradaki oylamada meclis 1. Başkan Vekili olarak Emin Bal yönetti. 2020 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Başkan Şahin, “İlçeyi meclis olarak birlikte hareket ederek yönetiyoruz. Bu karne hepimizin karnesi. Umarım halkımızdan da geçer not alırız.” dedi.

Son Güncelleme: 05.04.2021 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.