Ekici göreve başladı

Mülkiye Başmüfettişi Doç. Dr. Birol Ekici, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görevine resmen başladı.

05 Ağustos 2014 Salı 11:25
Ekici göreve başladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, A Takımı'nda ikinci etap revizyon çalışmaları kapsamında Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ve Genel Sekreterliği birlikte yürüten Faruk Karaçay'ın görevlerinden birini aldı. Başkan Türel'in, İçişleri Bakanlığı'ndan resmi yazıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atanmasını istediği Birol Ekici, hafta başı yeni görevine başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci adamı Ekici, tıpkı Karaçay gibi Antalya İl Özel İdaresi kökenli. Antalya İl Özel İdare Genel Sekreteri'yken Eylül 2009'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşar yardımcılığına atanan Ekici, Ömer Dinçer'in Milli Eğitim Bakanı olmasıyla bu bakanlığın müsteşar yardımcılığına getirildi. O dönem kendisine bağlı 'Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü' 'Strateji Geliştirme Başkanlığı' birimleriyle 'Fatih Projesi'nin de sorumluluğunu üstlenen Birol Ekici, Mart 2013'te bu görevden de ayrılarak eski bakanlığına Bakanlık Müşaviri olarak getirildi. Ekici bu yılın Şubat ayında Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı.

Ekici'yle birlikte Büyükşehir'de Özel İdare kökenli daire başkanlarının sayısı da arttı. ASAT Genel Müdürü Karaçay bir dönem Özel İdare'nin genel sekreterliğini yaparken İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüseyin Elmas, Mali Hizmetler Daire Başkanı Selahattin Artun Büyükşehir'in Özel İdare kökenli isimleri oldu. 

Son Güncelleme: 05.08.2014 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.