Döşemealtı'nda sokak pazarları kalkıyor

DÖŞEMEALTI Belediyesi, mahalle ve sokak aralarına kurulan semt pazarlarının iyileştirilmesi projesi kapsamında 7 mahallede yaptığı 8 çok amaçlı kapalı pazar yerini hizmete açtı.

06 Aralık 2016 Salı 11:52
Döşemealtı'nda sokak pazarları kalkıyor
Döşemealtı Belediyesi tarafından pazar yerlerini modernize etmek için başlatılan çalışma kapsamında Dağbeli, Bademağacı, Yukarı Karaman, Kovanlık, Ilıca (2 adet), Karataş ve Camili mahallelerine kapalı pazar yapıldı. Çığlık ile Kömürcüler mahallelerinde ise inşaatları süren pazarlar yılsonunda tamamlanarak hizmete açılacak.

Nüfusun yoğun olduğu mahallelere öncelik verilerek yapılan çok amaçlı kapalı pazaryerleri kent estetiğini bozmadan, deprem yönetmeliğine uygun tek tip olarak projelendiriliyor. Çelik konstrüksiyon sistemiyle kurulan pazaryerlerinin içerisine veya hemen yan tarafına yemek yapılabilecek mutfak ve idari bina da inşa ediliyor. Yeni pazaryerlerinde haftanın 1 günü pazaryeri olarak kullanılırken diğer günlerde mahalle halkının düğün, nişan, mevlit gibi etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Antalya'nın en genç ve sınırları en büyük ilçesiyiz. Sorumluluğumuz kadar iş yükümüz de ağır, planlı ve programlı bir şekilde sorunlarımızı çözüyoruz.7 mahallede 8 kapalı pazaryeri yaptık, yılsonuna kadar 10 pazaryerini tamamlamış olacağız. Amacımız hem esnafı hem de vatandaşlarımızı, sokak aralarına kurulan sağlıksız ortamdan kurtarıp hak ettikleri gibi bir alanda alışverişlerini yapmalarını sağlamak" dedi.

Son Güncelleme: 06.12.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.