Döşemealtı Belediyesi'nden yeni parklar

DÖŞEMEALTI Belediyesi tarafından son bir yılda ilçe merkezinde çoğu tematik olmak üzere 12 park, yeşil alan ve sosyal donatı merkezi kazandırdı.

13 Aralık 2016 Salı 10:46
Döşemealtı Belediyesi'nden yeni parklar
Döşemealtı Belediyesi tarafından son bir yılda 43 bin 244 metrekare alan üzerine 12 park inşa edildi. Yapılan çalışmalarla çocuklar mini parklarda zaman geçirirken büyükler de spor aletleriyle açık hava da spor yapma imkanı buluyor. Parklardan engelli vatandaşların da yararlanabilmesi için çalışma başlatıldı.
Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan yeni nesil parklar içerisinde çocuk oyun alanlarının yanı sıra yürüyüş alanları, dinlenme bölümleri, içerisinde tuvalet, kafeterya, köpek besleyenler için özel parkur, mini göletler, voleybol, basketbol sahaları, tenis kortları da bulunuyor.



TEMATİK PARKLAR
Yeşilbayır, Yeniköy Altınkale, Bahçeyaka, Düzlerçamı, Nebiler, Tomalar, Çıplaklı (TOKİ) Yalınlı ve Dağbeli parkları için yaklaşık 3 milyon 500 bin lira yatırım yapıldı. 3 mahalleye de projeleri Döşemealtı Belediyesi tarafından hazırlanan 8 tematik park daha yapılacak. 3 milyon lira yatırımla inşa edilecek 8 yeni park ile 17 bin 714 metrekare atıl durumdaki alan yeşillendirilip, çevre düzenlemesiyle birlikte vatandaşların hizmetine açılacak. 5 ayda tamamlanacak parkların 5'i Yeniköy'de diğerleri ise Yeşilbayır ve Karaman mahallelerinde inşa edilecek.

'HER YAŞTAN İNSANIN GİDEBİLECEĞİ ALANLAR OLUŞTURUYORUZ'
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçe halkının ihtiyaç duyduğu park, yeşil alan çalışmalarını sıradan projelerle değil nitelikli ve her yaştan her kesime hitap edebilecek şekilde detaylandırdıklarını söyledi. Başkan Genç, “Tematik parklara ağırlık veriyoruz, aynı alan içerisinde küçük çocuklarımız için de büyükler içinde alanlar oluşturuyoruz. Ayrıca bazı parklarımıza basketbol, voleybol, tenis kortu ilave etmek suretiyle daha da işlerlik kazandırdık. Amacımız çocuklarımızın da gençlerimizin de ailelerin de kullanabileceği çok amaçlı sosyal ve sportif mekanlar oluşturmak" dedi. 

Son Güncelleme: 13.12.2016 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.