Dokuma'nın camisi yenileniyor

KEPEZ Belediyesi tarafından halkın kullanımına açılan eski Dokuma Fabrikası yenileme çalışmaları kapsamında işçilerin katkılarıyla yapılan Dokuma Camii'nde tadilat başlattı.

09 Ocak 2017 Pazartesi 14:14
Dokuma'nın camisi yenileniyor
Kepez Belediyesi, kentin sosyal yaşam merkezi haline gelecek olan eski Dokuma Fabrika yerleşkesindeki yorgun binalarını sırayla güçlendiriyor. Kreş binasında, oyun ve oyuncak projesi için aslına uygun şekilde tadilat çalışması yapıldı. Bilim merkezi, dokuma müzesi, klasik otomobilleri müzesi gibi ünitelerin yapılacağı Dokuma Fabrikası binasında ise 5 milyon TL maliyetle güçlendirme çalışması gerçekleştirildi.

Dokuma Fabrikası'nın sembol yerlerinden Dokuma Belleği Müzesi haline getirilecek idare binası da aslına sadık kalınarak yapılan tadilat çalışmasıyla yenilendi. Tadilat çalışmasında sıra fabrika işçilerinin maddi desteği ile 1970'de inşa edilen Dokuma Camisi'ne geldi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de tadilat çalışması öncesi cami binasında ve bahçesinde incelemelerde bulundu. Tütüncü, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır'a, camide ve çevresinde yapılacakları aktardı. 

Son Güncelleme: 09.01.2017 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.