"Dokuma'yı beton yığınıyla boğmak istemiyoruz"

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma'da 4 alışveriş merkezi büyüklüğünde ticari alanın yer aldığını belirterek, "Oraya kocaman beton yığını yapmayacağız. Benim kalbimden geçen, beton yığınının olmadığı güzel bir park yapmak" dedi.

19 Ekim 2017 Perşembe 14:11
"Dokuma'yı beton yığınıyla boğmak istemiyoruz"

Antalya İş Kadınları Derneği'nin (ANTİKAD) 2017 yılı 6'ncı olağan toplantısının konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte Tütüncü, dernek üyeleriyle bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ANTİKAD Başkanı Leman Sedef Tuna, derneğin 13 yıldır toplumsal sorunlara çözüm bulmaya çalıştığından bahsetti. Tuna, madde bağımlığına yönelik farkındalık yaratma, aile içi şiddete karşı bilinçlendirme ve temel iş kurma eğitim projelerini hayata geçirdiklerini anlattı.


 

KEPEZ'DE 25 BİN SURİYELİ

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü de ilçenin sosyal ve kültürel yapısı ile belediye yatırımlarını anlattı. İlçedeki nüfus yoğunluğunun taleplerini yerine getirebilecek şehirleşme anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayan Hakan Tütüncü, ilçenin 600 bin nüfusa ulaştığını, Suriye'den gelenlerin de 20- 25 bin sayısına eriştiğini dile getirdi. İlçede yaşayan 100 bin civarında gence, sosyal projelerle gelecek göstermeye yönelik çalışmaları aktaran Tütüncü, gençler arasında 7 bin 500 lisanslı sporcunun yer aldığını ifade etti. Eğitim ve sağlık yatırımlarına değinen Hakan Tütüncü, son 8 yılda ilçeye 80 okul yapıldığını 25 civarında okulun inşaatının da devam ettiğini vurguladı.


 

KEPEZ'DE YILDA 600 KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

Kepez'de kültür sanat alanında muazzam gelişme yaşandığının altını çizen Hakan Tütüncü, ilçede 46 bin kişinin 50'den fazla salonda aynı anda toplantı yapabileceği salon kapasitesinin bulunduğunu dile getirdi. Kepez'de meydanları dahil ederek aynı anda 100 bin kişinin kültür sanat etkinliğiyle bir araya gelebileceğine değinen Tütüncü, ilçede ayda 120 etkinlik yapıldığını söyledi. Yılda 600'den fazla kültür sanat etkinliğini 3 milyon 700 bin liraya mal olduğunu kaydeden Hakan Tütüncü, Antalya'nın merkezdeki 4 ilçesinde bir ayda gerçekleştirilen kültür sanat etkinliğinden fazla Kepez'de aktivite yapıldığını belirtti.


 

KEPEZ'DEN BÜTÇE REKORU

Kepez Belediyesi'nin mali yapısını güçlendirdiklerini vurgulayan Tütüncü, şöyle konuştu:

"2018 bütçemiz 237 milyon lira ve bunun yüzde 41'i yatırımlara ayrıldı. Bütçemiz ilk defa bu yıl 30 milyon lira fazlayla yeni yıla gireceğiz. Bunlara rağmen hedeflerini gerçekleştirmiş belediye olarak yeni yıla kasasında 30 milyon lirayla giriyoruz. Bütçemiz 2009'a göre yüzde 152 oranında büyüdü. Bana hep ekonomik olarak başarımızın sırrı sorulur. 'İktidar partisi olarak diğer partilerin belediyesinden daha fazla para alıyor musunuz?' diye sorulur. İktidarın partisi olarak muhalefet partisinin diğer belediyelerinden 1 lira fazla bize gelmiyor. Kepez Belediyesi olarak tüm zamanların en büyük ekonomik başarısına imza atmış olmanın mutluluğu içerisindeyim. 2016 yılı bütçemiz gerçekleşme oranı yüzde 107. Bu da tüm zamanların rekoru."


 

"KALBİMDEN GEÇEN BETON YIĞININ OLMADIĞI GÜZEL BİR PARK"

Dokuma'da 238 bin metrekarelik park alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Hakan Tütüncü, Oyuncak Müzesi'ni 15 günde 90 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Bu sayının Türkiye'de rekor olabileceğinden bahseden Tütüncü, Dokuma alanına 6 tane daha müze hazırlandığını söyledi. Dokuma'da park alanın arkasında büyük ticari alanın yer aldığını hatırlatan Tütüncü, "250 bin metrekarelik ticari alan, imar haklarıyla ilgili hesap ettiğimizde 400 bin metrekarelik alana çıkıyor. 4 alışveriş merkezi yapılabilecek değerli bir yer. Oraya kocaman beton yığını yapmayacağız. Ama benim kalbimden geçen beton yığının olmadığı güzel bir park yapmak. Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki eğlenceye yönelik parklara benzer, üzerinde yapının olmadığı, turistlerin gelebileceği park alanı yapmak istiyoruz. Beton yığınıyla boğmak istemiyoruz. Şehre değer kazandıracak bir alanın ortamın üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu yaptığımızda ön taraftarı park alanıyla bütünleşmiş yapı olacak" diye konuştu.

Etkinlikte yaz dönemi sürecinde doğum günü geçen üyeler için sembolik kutlama yapılarak pasta kesildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.