Deniz otobüsü mürettebatına can kurtaracak eğitim

Antalya - Kemer arasındaki seferleri büyük ilgi gören Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri mürettebatına, acil durumda gemiyi terk ve can salı eğitimi verildi

09 Eylül 2014 Salı 15:42
Deniz otobüsü mürettebatına can kurtaracak eğitim
Antalya- Kemer arasında günde karşılıklı 4 sefer yapan deniz otobüsleri mürettebatı, verilen eğitimlerle acil durumlara hazırlıklı hale getiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü mürettebatına Kaptan Burak Taflı tarafından acil durumda gemiyi terk ve can salı eğitimi verildi. Kaleiçi Yat Limanı'nda verilen eğitimde her bir deniz otobüsünde 4'er adet bulunan 12 kişilik can salından biri açılarak, mürettebata acil durumlarda personelin ve yolcuların tahliyesi uygulamalı gösterildi. Acil durum senaryosu gereği, önce can yelekleri giyildi, ardından can salı açılarak suya atıldı. Yolcular tahliye edildikten sonra arama kurtarma için işaret fişekleri atılarak, radar reflektörü kuruldu.

ACİL DURUMLAR İÇİN HAZIR
Kaptan Burak Taflı, eğitimle ilgili şu bilgileri verdi:

“Çok kötü hava koşullarında ya da diğer acil durumlarda mürettebatın profesyonel biçimde yolcuları tahliye etmesine yönelik eğitim yaptık. Can sallarının nasıl açılacağını ve kullanılacağını, içinde bulunan ekipmanları personel arkadaşlarımıza uygulamalı gösterdik. Teknelerde bulunan can sallarının düzenli olarak kontrol ve bakımlarını yapıyoruz. Her an acil durumlarda kullanılabilecek şekilde hazır bulunduruyoruz."

CAN SALI NEDİR?
Can salları gemilerde acil durum sonucu gemiyi terk maksadıyla kullanılan motorsuz yüzer araçlardır. Can salları basınca bağlı otomatik açma mekanizmaları sayesinde 2 metre suyun altında kendini şişirip su yüzeyine çıkabiliyor. Bir deniz otobüsünde 4 adet 12 kişilik can salı bulunuyor. Can salı içerisinde kürekler, kapasitesi kadar ilkyardım malzemesi, gıda, su, olta, işaret fişekleri, radar reflektörü ve hayatta kalabilme imkanı sunan çeşitli ekipmanlar bulunuyor. 

Son Güncelleme: 09.09.2014 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.