Demre Meclisi'nde GES gerginliği

DEMRE Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantı, özellikle bölgede Güneş Enerji Santrali kurmak isteyen firmalardan alınacak gelirin görüşüldüğü maddede gerildi.

08 Aralık 2016 Perşembe 10:57
Demre Meclisi'nde GES gerginliği
Demre Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıyı, Belediye Başkanı Süleyman Topcu yönetti. Mecliste bölgede Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak isteyen firmalardan alınacak İmar Planları Yapımı ve Tadilat Ücret Geliri'nin 3 kademeli fiyatlandırılarak alınması tartışmaya neden oldu. Başkan Topcu, "Gürses Mahallesi'nde GES kurmak için müracaat eden bir firma var. Bölgeye yatırım gelmesi açısından 3 kademeli fiyatlandırma yapılmasını istiyoruz. İlk 50 dekarda metrekareye 3 lira, ikinci 50 dekarda 2 lira, üçüncü 50 dekarda 1.5 lira alınmasını öneriyoruz" dedi.

Bu madde üzerinde ilk sözü alan CHP'li üye Recep Avcı, konunun daha önce metrekareden 3 lira alınması yönünde Demre Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle karar alındığını ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde onaylandığını hatırlattı. Avcı, "Bu gündem maddesi nereden çıktı? Bu konuda alacağımız yeni kararı vatandaşa nasıl açıklayacağız? Sayın başkan, belediyemizin ekonomik durumunun kötü olduğunu her fırsatta dile getiriyorsunuz. Ama bu projeden belediyenin alacağı paranın yaklaşık 200 bin lirasından vazgeçiyorsunuz" diye konuştu.

Ardından söz alan Ak Partili Ali Rıza Zorlu, "3 lira yerine niye 2 lira, 1.5 lira alalım. İşadamı bölgeye 30- 40 milyon liralık yatırım yapacaksa, belediyeye de 600 bin lira versin. Şu anda bu konuda bizden ruhsat isteyen bir firma var. Bu karar da bu firmaya sağlanan ayrıcalık olacak. Bu olmaz" dedi. 

Son Güncelleme: 08.12.2016 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.