CHP geri çekildi

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde iki kritik gündem maddesi, CHP'nin önerisiyle geri çekildi.

13 Ağustos 2013 Salı 17:35
CHP geri çekildi
Kentin ulaşımda 2030 yılını planlayan Antalya Kent içi Ulaşım Ana Planı ve Kırcami'yi 'konut alanı' olarak planlayan Nazım İmar Plan revizyonuna ilişkin gündem maddeleri CHP'nin önerisiyle gündemden çekildi.

Temmuz ayını tatil yaparak geçiren Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, tadilata alınan Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nun yetişmemesi nedeniyle Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde toplandı. Tatilin ardından 118 maddelik yoğun meclis gündemi oluştu. Meclis öncesinde ASAT koridorlarında, 'bir kentin anayasası' olarak gösterilen Nazım İmar Planı revizyonu ve Antalya Kent içi Ulaşım Ana Planı gündem maddelerinin telaşı vardı.

Nazım İmar Planı revizyonunda 9 mahalleyi içine alan, 1481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami'nin de konut alanı olarak planlanmasından dolayı meclisi, Kırcami'den mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş takip etmek için ASAT'a geldi. AK Parti grubu, başta gurup sözcüsü Murtaza Tamyürek olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı'nca hazırlan plana ilişkin çalışmalarına ASAT koridorlarında devam etti.

Parti binasında yapılan grup toplantısında revizyon planı en ince detaylarına kadar inceleyen Büyükşehir Meclisi'nin ana muhalefeti, ASAT'ta da plan üzerinde son değerlendirmelerine devam etti. Fakat meclis başlayınca CHP adına konuşan Deniz Fırat Budak, söz konusu planı ve Antalya Kent İçi Ulaşım Ana Planı'nın yer aldığı gündemin 23 ve 24'üncü maddelerinin geri çekilmesini talep etti. CHP grubu konunun önemine vurgu yaparak, sadece ilgili iki gündem maddesiyle tek meclis toplantısının yapılmasını önerdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu öneri karşısında gündemden çekilmeden fakat Ağustos ayı meclisi toplantılarının birinin sadece bu konuya ayrılabileceğini söyledi, konunun bir de bu yönüyle değerlendirilmesini istedi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ise konu hakkında parti içinde de tamamlanması gereken tartışmaların birbirini takip eden meclis oturumları öncesi tamamlanmayacağını belirterek, bu öneriye karşı çıktı.

CHP'nin önerisine en sert muhalefet ise MHP sıralarından geldi. Grup sözcüsü Mustafa Reşat Oktay, Kırcami gibi Varsak'ın uzun süredir yeni planlamayı beklediğini belirterek, konunun aciliyeti üstünde ısrarla durdu. İlgili meclis gündemlerini ertelemenin süresiz bir hale gelebileceğine yönelik eleştirilerini dile getiren MHP'li Oktay, “Biz vebal altındayız. Bu planı ötelemek demek, ucu açık bir mecraya ötelemek demek. Eksiklikleri olabilir, tartışalım. Olumlu veya olumsuz karara varalım" dedi. Mustafa Reşat Oktay'ın bu önerisi de karşılık bulmazken Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Ağustos ayı içinde olağanüstü bir meclisle konunun gündeme geleceğinin sözünü verdi. Meclis gündeminden her iki maddenin de çekilmesini ardından Kırcamililer meclisten ayrıldı.

Son Güncelleme: 13.08.2013 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.