Çevre ödülü üçüncü kez Muratpaşa'nın

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen 'En İyi Çevre Eğitim Etkinlik' ödülünü Van'da düzenlenen törenle aldı. Törende Başkan Uysal, bu ödüle üst üste 3'üncü kez değer görüldüklerini belirterek, "Ödülü son derece yüksek bir bilinçle çalışmalarımızda bize yön gösteren Muratpaşa sakinleri adına alıyorum" dedi.

07 Temmuz 2018 Cumartesi 11:22
Çevre ödülü üçüncü kez Muratpaşa'nın

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Van Gölü'nün Mollakasım sahilinde düzenlenen Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni'ne katıldı. Törende, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, TÜRÇEV Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, eski Turizm Bakanı Abdulkadir Ateş, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal da yer aldı.

HUZUR VE BARIŞ VURGUSU

Aynı zamanda 'Mavi Bayrak' almaya hak kazanan Mollakasım Halk Plajı açılışının da gerçekleştirildiği törende konuşan Başkan Uysal, Van'ın önemli bir turizm şehri olduğunu söyledi. Van Gölü'nde bir halk plajının Mavi Bayrak alıyor olmasından ayrıca mutlu olduğunu aktaran Başkan Uysal, "Van ayrıca, bir gastronomi kentidir. Huzurun ve barışın daha da artmasıyla Van çok geniş kitlelerin turizm yaptığı, çok daha fazla sayıda turisti ağırlayan bir kent olacaktır" diye konuştu.

ÖRNEK ÇALIŞMA: ÇEVRECİ KOMŞU KART

Muratpaşa'nın Türk turizminin başkenti Antalya'nın kalbi, gündelik hayatının aktığı yer olduğunu belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“500 bine yaklaşan nüfusuyla Muratpaşa'da yaşanabilir dünya, sürdürülebilir çevre hedefiyle önemli çevre projelerini hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızdan biri de Türkiye'de ilk olan Çevreci Komşu Kart projemiz. Mart 2017'de Muratpaşa'nın her mahallesinde uygulanmaya başlanan projeyle komşularımız, evlerinde tüketimden kaynaklı ortaya çıkan kağıt, metal, cam gibi nitelikli atıkları atmayıp biriktirdiler ve anlaşmalı marketlerde harcayabilecekleri 1 milyon 859 bin TL karşılığı puan kazandılar."

Çevreci Komşu Kart'ın evlerde yani kaynağında ayrıştırılan ambalaj atıklarının bir puan sistemi içinde toplanması olduğunu aktaran Başkan Ümit Uysal, 26 bin 765 hanenin aktif olarak katıldığı projenin geri dönüşüm alanında örnek uygulamalar arasında yerini aldığını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin yine TÜRÇEV koordinasyonunda yürütülen Eko Okullar projesinin de aktif bileşeni olduğunu aktaran Başkan Uysal, atölye çalışmaları, söyleşiler ve panellerle 2 gün devam eden Muratpaşa Çevre Festivali'nin ilkini nisan ayında düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

4 MAVİ BAYRAKLI PLAJ

Türkiye'de 459 olan Mavi Bayraklı plaj sayısının 200'ünün Antalya'da bulunduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi'nin ise 4 Mavi Bayraklı plajı bulunduğunu aktardı. Birinci derece doğal sit statüsüne sahip falez kıyı banında çok özenli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 3 olan Mavi Bayrak sayımızı bu sene 4'e çıkardık. Mavi Bayrak, çok önemli bir standardı ifade ediyor. Sadece deniz suyunun temizliği değil çevreye duyarlı tesislerininiz, cankurtaran gibi güvenlik önlemleriniz, sunduğunu hizmetin kalitesi gibi birçok kriteri içeren bir standart. Bu açıdan gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki, Antalya adına gurur duyulacak bir çalışmayı Muratpaşa'da hayata geçirdik."

MURATPAŞA SAKİNLERİ ADINA

Başkan Uysal'a konuşmasının ardından TÜRÇEV tarafından üst üste 3'üncü kez verilen 'En İyi Çevre Eğitim Etkinlik' ödülü takdim edildi. Başkan Uysal, “Bu ödülü son derece yüksek bir bilinçle çalışmalarımızda bize yön gösteren Muratpaşa sakinleri adına alıyorum" dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.