Büyükşehir'in borcu 855 milyon lira

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 20 yıl vadeli toplam borcunun 855 milyon lira olduğu açıklandı. 2016 yılının son meclis toplantısına 103 kişilik üyeden 31'i katılmadı.

13 Aralık 2016 Salı 15:56
Büyükşehir'in borcu 855 milyon lira
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılının son meclis toplantısı, belediyenin Mevlana Kavşağı'ndaki yeni binasında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılmadığı meclis toplantısını başkanvekili Mesut Kocagöz yönetti. Yılın son toplantısına 103 kişilik meclisten 31 üyenin katılmadığı gözlenirken, merkezdeki belediyelerden sadece Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü toplantıya katıldı. Toplantıda, İstanbul'da terör saldırısı sonucu şehit düşenler için saygı duruşunda bulunuldu, Fatiha Suresi okundu.

30 MİLYON LİRALIK KREDİ ÇEKECEK
Ak Parti grubu, yatırımların tamamlanabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'nin 30 milyon lira kredi çekmesi için yetki istedi. MHP grubunun destek verdiği öneriye CHP grubu karşı çıktı. CHP grup sözcüsü Cansel Çevikol'un Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarını sorması üzerine Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Selahattin Artun, toplam borç miktarının 20 yıl vadeli 855 milyon lira olduğunu açıkladı. Bu yıl içerisinde 61 milyon lira borç yapıldığını belirten Artun, belediye olarak borç sınırını aşmadıklarını söyledi. Başkanvekili Mesut Kocagöz de 61 milyonluk borçlanmanın 11 milyonunun iş makinesi, yüksek faizi kapatmak için 5 milyon, raylı sistem için 10 milyon, teleferik için 17 milyon, 18 milyonun otobüs alımı için kullanıldığını söyledi. 

Son Güncelleme: 13.12.2016 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.