Büyükşehir’den yol seferberliği

Büyükşehir’den yol seferberliğiAntalya Büyükşehir Belediyesi 3 ayda ilçelere 36 kilometre sati kaplama asfalt dökerken, 194 kilometre de stabilize yol çalışması yaptı.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 15:09
Büyükşehir’den yol seferberliği
Antalya Büyükşehir Belediyesi 3 ayda ilçelere 36 kilometre sati kaplama asfalt dökerken, 194 kilometre de stabilize yol çalışması yaptı. 719 kilometrelik alanda da yollar yama yapılarak onarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in asfaltsız yol bırakmamak için başlattığı yol seferberliği devam ediyor. Şehirlerde ne varsa köylere de aynı hizmeti getirmeyi amaçlayan “Yolu olmayan köy kalmayacak” diyen Başkan Türel, göreve gelir gelmez asfalt seferberliği başlatmıştı. Büyükşehir ekipleri, köylerden, yayla yollarına Antalya’nın en ücra köşelerine kadar yol çalışması yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, 3 ay gibi kısa bir sürede ilçe ve köylerde 36 kilometre sati kaplama asfalt ile 193 kilometre stabilize yol çalışmasına imza attı.

Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı’nın Aşağıoba, Karataş, Dereli ve Kevşiller mahallelerinde 6.5 kilometre, Kepez’in Çamlıca Mahallesi’nde 1 kilometre, Kumluca’nın Beykonak Mahallesi’nde 14 kilometre, Kaş’ın Yarım Ada yolu, Kalkan’ın mahallere yolları ile Sarıbelen ve Hacıoğlanlı mahallelerine 4.7 kilometre sıcak asfalt döktü. Korkuteli’nin Çomaklı Söbüce Yayla yolunda 5.8 kilometre ve Demre’nin sahil yolu ile mahalle yollarında 4 kilometre olmak üzere toplamda 36 kilometre sıcak asfalt kaplaması yapıldı.

YAYLA YOLLARINA ASFALT
Büyükşehir ekipleri, yazın sıkça kullanılan yayla yollarını da ihmal etmiyor. Akseki Göktepe yayla yolunda 25 kilometre, Serik’in Çanakçı, Karıncalı ve Akbaş yayla yollarında 27 kilometre ve Gazipaşa Belbaşı yayla yollarında 5 kilometre, Manavgat’ın Dolbazlar, Beşkonak yayla yolları, Gaziler mahalle yolu ve Kırıkkavak’ta 26 kilometre, Döşemealtı’nda 8.5 kilometre, Kumluca Beykonak Mahallesi’nde 14 kilometre, Elmalı Gölova ve Sahur mahallelerinde 7 kilometre, Kaş’ta 14.7 kilometre, Korkuteli’nde 25 kilometre, Demre’nin mahalle yollarında 41 kilometre olmak üzere toplamda 193 kilometre stabilize yol çalışması yapıldı.

ŞUBELER KURULACAK
Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, çalışmaları yoğun bir şekilde bütün Antalya genelinde sürdürdüklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin greyderleri yaylalarda çalışıyor. Yeni bir teşkilat kuruyoruz. Şube sistemine geçeceğiz. Bütün ilçelerde araç gereçlerimiz olacak. Antalya’dan hizmet için araç gitmeyecek. Sistem oturmaya başladıktan sonra, her şey yerli yerinde olacak. Yolların bakımı için yama ekibi kurduk. 719 kilometrelik alanda yama yaparak, yolların bakımını gerçekleştirdi. Alanya Gümüşkavak’ta 1 kilometrelik yeni yol açtık. 2015 yılında 500 kilometre satı asfalt, 300 kilometre de sıcak asfalt dökmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yakın zamanda araçlarımızı yenileyeceğiz. Menderes başkanımızın hedefi 2019 yılında kadar asfaltsız yol kalmaması için çalışmaları sürdürmektir” dedi.

Son Güncelleme: 09.07.2014 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.