Büyükşehir'den acil iftarlık

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iftar vaktine hastanede, trafikte ve terminalde hazırlıksız yakalananlar için acil iftarlık paketler dağıtıyor.

10 Temmuz 2014 Perşembe 14:08
Büyükşehir'den acil iftarlık
Büyükşehir Belediyesi, iftar vaktini yolda, hastane ya da terminalde karşılayan vatandaşları unutmadı. Örnek olacak bir uygulamayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, evlerine ulaşamayacak kişilere ulaşarak iftarlık dağıtıyor. Kamu hastanelerinin acil servislerinde, Antalya Otobüs Terminali ile trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda binlerce kumanya vatandaşlara dağıtılıyor. Hummalı bir çalışma sonucu, hijyen koşullarda el değmeden üretilen kumanya ve yemekler, kalabalık bir ekip tarafından vatandaşlara ulaştırılıyor. Kavşak ve hastanelerde dağıtılan acil iftarlıkların içinde hurma, zeytin, sandviç ve su bulunuyor. Kumanyalar, iftardan yaklaşık yarım saat önce dağıtılmaya başlanıyor.

İftar saatini hastanelerin acil servislerinde karşılayan, trafik nedeniyle evlerine yetişemeyen, seyahat nedeniyle terminalde bulunan vatandaşlar, hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Menderes Türel'e teşekkür etti. Antalyalılar, “Büyükşehir Belediyesi sayesinde orucumuzu zamanında açıp, ibadetimizi huzurla yerine getirebiliyoruz" dedi.

2 BİN 500 VATANDAŞA SICAK YEMEK
Ayrıca, Karaalioğlu Parkı içi, Ermenek ve Çamlıbel mahalleleri kültür çadırlarında da her gün 2 bin 500 vatandaşa sıcak yemek veriliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Karaalioğlu Parkı içinde oluşturduğu iftar sofrası da her gün 1500 kişiyi ağırlıyor. Birbirini tanıyan, tanımayan herkes iftar sofrasında buluşuyor. Vatandaşlar, oruçlarını birlik beraberlik içinde açmanın huzurunu yaşıyor. Ermenek ve Çamlıbel çadırlarında da 1000 vatandaşa iftar vaktinde sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Vatandaşların iftar mönüsü, çorba, ana yemek, pilav ve tatlıdan oluşuyor.

İftarlık dağıtım noktaları şu şekilde: “Antalyaspor Kavşağı, Sakarya Bulvarı, Hal Kavşağı, Çallı Kavşağı, Sanayi Kavşağı, Kepez Kavşağı, Meydan Kavşağı, Mevlana Kavşağı, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisi, Tıp Fakültesi acil servisi, Atatürk Devlet Hastanesi acil servis önü ve Antalya Otobüs Terminali." 

Son Güncelleme: 10.07.2014 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.