Büyükşehir'de AVM tartışması

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi, Konuksever'de yer alan ve alışveriş merkezi (AVM) yapılması gündemde olan alanla ilgili 4'üncü İdare Mahkemesi'nin 'ticari alan yapılabilir' kararını, aynı konuda 3'üncü İdare Mahkemesi'nde devam eden davayı gerekçe göstererek, plan değişikliğine yönelik beklenilmesi kararı aldı.

10 Ocak 2017 Salı 10:15
Büyükşehir'de AVM tartışması
Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılının ilk meclis toplantısı belediyenin meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlığındaki toplantıda partilerin grup sözcüleri terör olaylarını kınadı. Başkan Türel de Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Ülkenin bu yüce milletle nice zorlukları aştığını belirten Türel, “Her zorluğun arkasından bir kolaylık gelir. Bu zorlukları atlatacağız" dedi.

KONUKSEVER'DE AVM YAPILACAK MI?
Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi'nin Konuksever'de AVM yapılması kararı mecliste tartışmaya neden oldu. CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, mahkemenin kararına uyulması gerektiğini savundu. Çevikol, “Eski düşüncelerimizin arkasındayız ancak ortada bir de mahkeme kararı var. CHP olarak AVM yapılsın demiyoruz. Ancak burada yargı kararına uymak zorundayız" dedi. Başkan Menderes Türel ise CHP grubunu eleştirdi. Türel, “Hem diyorsunuz AVM'ye karşıyım, hem de komisyon kararına uymayarak buraya AVM yapılması kararına evet diyeceğim diyorsunuz, çok ilginç. Hem ağlarım hem de AVM yapılsın diyorsunuz" dedi.



CHP'YE ELEŞTİRİ
Türel, CHP'lilerin bahanelerin arkasında durmakla suçlarken, şöyle devam etti: “Komisyonumuzun kararı 3'üncü İdare Mahkemesi'nde kararın beklenilmesi hususudur. Mahkemeye tabi ki uyacağız. Ancak farklı bir mahkemede aynı konuda devam eden bir yargı süreci var. CHP grubu olarak neden hemen ilk mahkeme kararı konusunda ısrarcısınız? Hem AVM'ye karşı çıkıyorsunuz hem de diğer mahkemenin sonucunu beklemiyorsunuz. Niye beklemekten kaçıyorsunuz? Bugün öylesiniz dün böyleydiniz. Bekleyin, aceleniz niye, neden burada AVM yapılsın avukatlığına savunuyorsunuz? Beklemenin sakıncası ne? Ben mahkeme kararı yanlış demiyorum. Ben diyorum ki bir mahkeme karar vermiş, diğerinin kararını bekleyelim."

'PARALEL'İ DİLİMİZDEN ÇIKARDIK'
İki mahkeme kararı arasında tesanüt (paralel) olması gerektiğini belirten Türel, özellikle paralel kelimesini kullanmadığını söyledi. Türel, "Paralel kelimesini dilimizden çıkardık" dedi. Komisyon kararının oylanması sırasında da ilginç bir durum yaşandı. Oylama esnasında bazı CHP'liler salondan çıkarken, bazı CHP'lilerin yanı sıra MHP'li meclis üyeleri de oy kullanmadı. Komisyon kararı Ak Parti'nin oy çokluğuyla kabul edildi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ TARTIŞMASI
MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ile Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin arasında Alparslan Türkeş tartışması yaşandı. Senirli, Alparslan Türkeş Caddesi adının değiştirilmesini eleştirdi. Başkan Ümit Öztekin ise Alparslan Türkeş'i bilmeyen insanlar olmadıklarını söyledi. 2008 yılında Alparslan Türkeş adının caddeye verilmesinin demokratik olarak gerçekleşmediğini belirten Özdağ, “Türkeş'in adını caddeye, o dönemki belediye meclisi kimseye danışmadan verdi. Elmalı'nın girişinde yer alan caddeye dünyaca ünlü Muhammed Hamdi Yazır'ın adının verilmemesi bizi rahatsız etmişti. Göreve geldiğimiz gün önergeyle Alparslan Türkeş'in adı yerine Elmalı Hamdi Yazır'ın adını verdik. Alparslan Türkeş gibi diğer büyüklerimizin adları caddelere verilecektir" dedi.



YENİ BİNADA LOKANTA
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel da yeni hizmet binasının üst katında belediyenin şirketlerinden Ekdağ'ın işlettiği bir lokanta açtıklarını söyledi. Lokantada 8 TL tabldot usulü öğle yemeği çıktığını belirten Türel, “Lokanta herkese açık. Meclis üyelerine içinde bir miktar para bulunan kartları dağıttık. Meclis üyelerimiz misafirlerini burada ağırlayabilir" dedi.

KADINLARA TOPLU ULAŞIMDA AYRIMCILIK
Mecliste kadınlara pozitif ayrımcılık yapan bir karar da alındı. Oy birliğiyle alınan karara göre kent merkezindeki toplu ulaşım araçlarından faydalanan kadınlar, 22.00- 06.00 saatleri arasında güvenlik açısından durak zorunluluğu olmadan istediği yerde inebilecek. Geçen ay Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun rozet takmasıyla Ak Parti'ye geçen CHP eski Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş da Ak Parti sıralarında ilk kez oturdu. 

Son Güncelleme: 10.01.2017 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.