Büyükşehir'de 2'nci etap revizyon

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde kadroda ikinci rotasyon dönemi başladı.

15 Temmuz 2014 Salı 15:18
Büyükşehir'de 2'nci etap revizyon
Belediye Başkanı Menderes Türel, Birol Ekici'nin genel sekreter olarak atanmasını resmen talep etti. Türel, ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İlyas Çopur'un görev yerini değiştirdi onun yerine İstanbul'dan bir ismi getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyenin A Takımı'nda 2'nci etap rotasyona başladı. CHP'li eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ekibinin yerine atadığı ilk isimlerden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İlyas Çopur, 3 aylık görev süresinin ardından rotasyona girdi. Çopur, Destek Hizmetler Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Çopur'dan boşalan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevine ise İstanbul'dan yeni bir isim geldi. Bu göreve, İstanbul'da daha önce Sultangazi ve Beylikdüzü belediyelerinde Halkla İlişkiler ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler müdürlüğü görevlerinde bulunan Mihtat Yolcu atandı.

Atamayla birlikte Destek Hizmetler ve İnsan Kaynakları ve Eğitim daire başkanlıkları görevlerini birlikte yürüten Osman Öz de vekaleten sürdürdüğü görevlerinden birini bırakmış oldu.

Son atamayla birlikte Başkan Menderes Türel, Antalya'ya üçüncü dış transferini de yapmış oldu. Daha önce Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ve Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü'yü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden getiren Türel, üçüncü tercihini İstanbul'dan yana kullanmış oldu.

GENEL SEKRETER YİNE ÖZEL İDAREDEN
Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü görevi ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ni aynı anda yürüten Faruk Karaçay da görevlerinden birini bırakmaya hazırlanıyor. Karaçay gibi Antalya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulunan Doç. Dr. Birol Ekici, Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci adamı olarak Antalya'ya dönmeye hazırlanıyor.

Şubat ayında mülkiye başmüfettişliğine atanan Ekici'nin, Antalya'ya dönüşü için atama talep eden yazı, Büyükşehir Belediyesi'nce İçişleri Bakanlığı'na gönderildi. Atama kararı onaylanırsa Ekici, 5 yıllık Ankara görevlerinin ardından Antalya'ya dönecek. Antalya İl Özel İdare Genel Sekreteri'yken Eylül 2009'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşar yardımcılığına atanan Ekici, Ömer Dinçer'in Milli Eğitim Bakanı olmasıyla bu bakanlığın müsteşar yardımcılığına getirilmişti. O dönem kendisine bağlı 'Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü' 'Strateji Geliştirme Başkanlığı' birimleriyle 'Fatih Projesi'nin de sorumluluğunu üstlenen Birol Ekici, Mart 2013'te bu görevden de ayrılarak eski bakanlığına Bakanlık Müşaviri olarak getirilmişti. 

Son Güncelleme: 15.07.2014 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.