Büyükşehir raylı sistemi halka soracak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, raylı sistemi halka soracaklarını belirterek, "Muhtemelen 30 ve 31 Ağustos'ta raylı sistemin geçtiği mahallere birer sandık koyacağız. Nüfus cüzdanı ile geleceksiniz oyunuzu kullanacaksınız. 'Raylı sistemi istiyoruz' çıkarsa, 'Hayırlı olsun' deriz" dedi.

10 Ağustos 2014 Pazar 14:55
Büyükşehir raylı sistemi halka soracak
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Yenigöl Mahallesi muhtarlık binasının açılışını yaptı. Türel, açılışta yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjde sonrası Antalya'da raylı sistem çalışmalarının başladığını söyledi.

Mahalle halkına havalimanı bağlantılı, Aksu ve EXPO alanını kapsayan 16 kilometrelik raylı sistemi anlatan Türel, "Biz bu hizmeti yapacağız ama önce halka soracağız. Halkın istemediği hizmeti yapmayız" dedi.

Antalya'ya yaklaşık 200 milyon liralık proje ile 16 kilometrelik raylı sistem kazandırmak için büyük gayret sarf ettiklerini vurgulayan Türel, şöyle konuştu:

"Yapacağımız yeni raylı sistemi 23 Nisan 2016'da hizmete sunacağız. Geçmiş dönemde Antalya'ya 11 kilometre raylı sistem kazandırdım. Bana dediler ki, 'Menderes treni yaptı gitti. Bu tren Menderes'i de götürdü'. Ben de dedim ki, (Antalya'ya hizmet ettik diye kaybettiysek feda olsun. Antalya kazansın, biz kaybedelim. Hiç önemi yok)."

"Millete rağmen birşey yapılmaz"
Yerel seçimlerden önce gazetecilerin kendisine, "Raylı sistem yapacak mısın?" diye sorduklarını anlatan Türel, bu soruyu, "Millet isterse yaparım. İstemezse otururum köşeye. Millete rağmen birşey yapılmaz" diye yanıtladığını ifade etti.

Raylı sistemi halka soracaklarını kaydeden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer siz 'Bu raylı sistemi yap' derseniz benim başımın tacı, 'Yapma' derseniz o da başımın tacı, yapmam. Muhtemelen 30 ve 31 Ağustos'ta raylı sistemin geçtiği mahallere birer sandık koyacağız. Nüfus cüzdanı ile geleceksiniz oyunuzu kullanacaksınız. 'Raylı sistemi istiyoruz' çıkarsa, 'Hayırlı olsun' deriz. Bugün burada görüyoruz ki raylı sistemi Yenigöl Mahallesi istiyor." 

AA

Son Güncelleme: 10.08.2014 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.