Büyükşehir nevruzun ateşini yaktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, baharın müjdecisi olan nevruzu yeni yapılan Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı’nda çok özel bir etkinlikle kutladı. Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal’ın katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Türk milletinin yarattığı tarih ve uygarlıklarla gurur duyuyoruz” dedi.

21 Mart 2014 Cuma 16:55
Büyükşehir nevruzun ateşini yaktı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türk Ocakları Antalya Şubesi işbirliği ile baharın müjdecisi nevruzu halkla iç içe kutladı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen nevruz kutlamaları, Atatürk’ün silah arkadaşı, Türk Ocakları Eski Genel Başkanı ve Antalya eski milletvekili ‘Hamdullah Suphi Tanrıöver’in adının verildiği parkta gerçekleştirildi. Törene Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Devlet eski bakanlarından Prof. Dr. Abdülhaluk Çay ve Ulaştırma eski Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner, Türk Ocakları Antalya Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BARIŞIN MÜJDECİSİ OLSUN
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türk tarihinde önemli bir gün olan nevruzu coşkuyla kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Baharın gelişini müjdeleyen nevruzun Türk dünyasına hayırlı olmasını dileyen Akaydın, “Türk milletinin yarattığı tarih ve uygarlıklarla gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir tarafında akrabalarımız var. Bu kültürü yaşatmak zorundayız” dedi.
Türk bayrağını ilelebet yükseltmeye devam edeceklerini dile getiren Akaydın, şöyle devam etti: “Bugün efsaneye göre Türklerin kutsalı olan Ergenekon’dan çıkışlarının da bir işareti. Ben bu vesileyle Ergenekon’u kötü işlerde kullananları kınıyorum. Baharın müjdecisi olan nevruz günü hem Türkiye’de ve Türki cumhuriyetlerinde sevginin, barışın müjdecisi olsun, hem de önümüzdeki hafta Türkiye’de yaşanacak seçimlerin müjdecisi olsun diyorum. Allahıma bunun için dua ediyorum.”

Son Güncelleme: 21.03.2014 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.