Büyükşehir meclisinde 'protokol' tartışması

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) tahsis ettiği öğrenci yurdunun bu yıl ikinci bir protokolle İlim Yayma Cemiyeti'ne verilmesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışmalara neden oldu.

05 Kasım 2018 Pazartesi 17:24
Büyükşehir meclisinde 'protokol' tartışması

Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı meclisini, Başkan Menderes Türel'in yokluğunda Ak Partili Mesut Kocagöz yönetti. 39 gündem maddesinin karara bağlandığı mecliste, gündem dışı konuşmalar devam meclisine bırakıldı. Mecliste, geçen yıl Büyükşehir Belediyesi'nin protokolle Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) tahsis ettiği ve yurt olarak işletilen bina tartışma konusu oldu. Binanın, TÜRGEV tarafından kullanılmak istenmediği için İlim Yayma Cemiyeti tarafından işletilmesine yönelik mecliste bilgilendirme yapıldı. CHP'nin grup sözcüsü Cansel Tuncer Çevikol söz konusu maddede, yurt olarak kullanılacak binanın protokolünde hiçbir şekilde bu tanımın bulunmadığını, bunun yerine sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacağının belirtildiğini aktardı. Ayrıca protokolde tarih belirtilmediğini ifade eden Çevikol, buna yönelik bilgi istedi.

İKİ AYRI PROTOKOL

Meclis Başkanı Mesut Kocagöz, maddeye yönelik Büyükşehir bürokratlarının açıklama yapmasını istedi. Protokolü imzalayan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ'ın mecliste bulunmaması nedeniyle ilgili madde için Genel Sekreter Birol Ekici meclise çağrıldı. Birol Ekici, söz konusu yurdun 3'er yıl periyotlarla protokolünün imzalandığını belirtti. CHP'li Çevikol, Büyükşehir yetkililerince kendisine verilen protokolde ise binanın bir yıllığına İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edildiğine yönelik bilgi olduğunu belirterek, ortaya iki protokol çıktığını söyledi. Meclis Başkanı Kocagöz, tahsis yıllarının farklı olması dolayısıyla bürokratların doğru protokolü bularak bilgi verilmesini istedi.

CHP DİRENDİ, MADDE KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Kaş ilçesinden resmi kurum alanının, konut ve park alanına dönüştürülmesine yönelik gelen nazım imar plan değişikliğine ilişkin bir madde de CHP grubunun baskısıyla imar komisyonuna gönderildi. CHP'li Cansel Tuncer Çevikol, söz konusu maddenin 2,5 yıl önce komisyonda görüşüldüğünü, bugüne kadar neden meclise gelmediğini sordu. Tuncer'in, meclisten geçmesi durumunda maddeyi yargıya taşıyacaklarını belirtmesi üzerine Ak Parti grubu, daha önceki kararını değiştirerek maddenin imar komisyonuna gönderilmesine yönelik oylama yaptı. MHP ve İYİ Parti'nin oy kullanmadığı maddede, CHP grubu reddedilmesine yönelik oy verdi. Madde, oy çokluğuyla imar komisyonuna sevk edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.