Büyükşehir: İşten çıkarmalar tasarruf amaçlı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, CHP'li Mustafa Akaydın döneminde 4 bin kişinin işe alındığı, 5 yılda personele 470 milyon lira aktarıldığı belirtildi. Belediyedeki işten çıkarmaların ise tasarruf amaçlı gerçekleştiği, siyasi ayrım yapılmadığı kaydedildi.

05 Haziran 2014 Perşembe 14:35
Büyükşehir: İşten çıkarmalar tasarruf amaçlı
Son dönem işten çıkarmalar nedeniyle protestoların hedefi haline gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi, eleştirilere yazılı açıklamayla karşılık verdi. 2009 yılında 4 bin 175 olan personel sayısının 5 yılda 8 bin 642'ye çıktığı kaydedilen açıklamada, "Yapılan hesaplamalar sonucunda, 5 yılda toplam 470 milyon liranın yandaşlara maaş ödemek üzere fazla personele aktarıldığı tespit edildi" denildi.

2008 yılında personel maaşları için 96 milyon lira ödenirken bu rakamın CHP'li yönetimle birlikte artmaya başladığı belirtilen açıklamada, "En dikkat çekici artış ise 2012 yılında yaşandı. Bu yıl personel giderleri 255 milyon lirayı buldu. Personel artışları normal seyrinde devam etmediği için 5 yıl içinde fazladan yüz milyonlarca lira para vatandaşın cebinden çıkmış oldu" denildi.

Belediyede istihdam edilen kişilerin birçoğunun ise 'Kamu Personeli İşe Alım Kriterleri'ni taşımadığı, bu nedenle hizmet alımları ile taşeron işçi olarak çalıştırıldıkları kaydedilen açıklamada, "Belediye personeli olmaya yetkinlikleri ve uzmanlıkları olmayan yüzlerce kişinin hizmet alımları yöntemiyle işe alındığı tespit edildi" denildi.

İŞTEN ÇIKARMALARDA PARTİ AYRIMI YOK
Belediye çalışanlarının işten çıkarılmasına yönelik eleştirilere de yanıt verilen açıklamada, işten çıkarmalarda siyasi parti ayrımı yapılmadığı, işten çıkarılanların, işe son girenler ve emekliler olduğu, ödenecek tazminatlar ile belediye bütçesine yeni bir yükün yüklenmemesi için son 1 yıl içinde belediyeye alınanların, herhangi bir istisna yapılmadan çıkarıldığı kaydedildi.

470 MİLYON LİRAYA YENİ BİR ANTALYA KURULDU
Açıklama sonunda ise şöyle denildi:

"CHP'li Büyükşehir Belediye yönetiminin personel artışına aktardığı parayla hizmet yapılsaydı Antalya'da şu an trafik diye bir sorun olmazdı. Personel fazlasına ödenen ücretle 80 kavşak ve yüzlerce kilometre yol yapılabilirdi. Antalya, yeni üst geçitlere, alt geçitlere ve raylı sisteme kavuşabilirdi. Bu parayla 40 tane yeni Atatürk Parkı yapılabilir, sosyal hizmetler alanında tüm Antalya'ya hizmet götürülebilirdi." 

Son Güncelleme: 05.06.2014 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.