Büyükşehir'de genel sekreterlik için 'formül' arayışı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Genel Sekreterlik için avukat Cansel Çevikol Tuncer'i planladığı, ancak bu görev için 5 yıllık memurluk şartından dolayı 'formül' arayışına girişildiği öğrenildi.

10 Nisan 2019 Çarşamba 11:59
Büyükşehir'de genel sekreterlik için 'formül' arayışı

Yerel seçimler sonrası 8 Nisan'da mazbatasını alarak göreve başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ekibini kurmak için kolları sıvadı. Atamaların gerçekleşmesi için öncelikle Genel Sekreterin görev alması gereken Büyükşehir Belediyesi'nde, Başkan Muhittin Böcek'in, avukat Cansel Çevikol Tuncer'i görevlendirmesi bekleniyor. Ancak bu görev için 5 yıl memurluk şartı aranmasından dolayı Tuncer için formül arayışı devam ediyor. Geçen dönem Konyaaltı'nda başkan yardımcısı, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'nin grup sözcülüğünü yapan Tuncer, 8 Nisan'da Genel Sekreterlik makamının yanındaki Encümen Odası'nda çalışmaya başladı. Tuncer, seçim döneminde de Böcek'in kampanyasını yürüten ekipte yer aldı.

GENEL SEKRETER NE İŞ YAPAR?

Büyükşehir belediyelerinde genel sekreter, belediye başkanının teklifi üzerine İçişleri Bakanı tarafından atanır. Genel sekreter, büyükşehir belediyesinde hizmetlerin yürütülmesi, belediye başkanı adına onun direktifi ve sorumluluğu altında mevzuat hükümlerine, belediyenin amaç ve politikalarına, stratejik planına ve yıllık programlarına uygun olarak belediyenin çalışmasını koordine eder.

Menderes Türel döneminde genel sekreterlik görevini 5 yıl boyunca Birol Ekici yürüttü. Ekici, Türel'in seçimleri kaybetmesinin ardından izne ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.