Büyükşehir Belediyesi web sitesini görme engellilere açtı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi görme engelli vatandaşlar için düzenlendi. Görme engelliler sesli yönlendirme sayesinde Büyükşehir Belediyesi'nin haberlerine, kurumsal bilgilerine, kamusal duyulara ve daha birçok bilgiye ulaşabiliyor.

26 Temmuz 2016 Salı 13:15
Büyükşehir Belediyesi web sitesini görme engellilere açtı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak görme engelliler için internet sitesini hizmete sundu. Başkan Menderes Türel'in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi resmi sitesi yeniden düzenlendi. Görme engellilerin, bu hizmetten faydalanmaları için bilgisayarlarına özel 'jaws' programı yüklemeleri gerekiyor. 'Jaws' programının sesli yönlendirmesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sayfası olan https://www.antalya.bel.tr/ web sitesine giren özel bireyler, 'görme engelli' butonuyla http://ge.antalya.bel.tr/ sitesine yönlendiriliyor.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca hazırlanan internet sitesiyle görme engelli bireyler sitede, Büyükşehir'in haberlerine, kurumsal bilgilerine, kamusal duyulara ve daha birçok bilgiye ulaşabiliyor. Ayrıca, kısmi görme engeli bulunan bireylerin de bilgi sahibi olabilmesi için internet sitesindeki bilgiler siyah zemin üzerine beyaz büyük punto ile yazıldı.

JAWS PROGRAMI NEDİR?
Jaws programıyla bilgisayarlar görmeyenler için konuşuyor. Bilgisayar açıldığı andan kapandığı ana kadar yazılar, menüler, çerçeveler gibi her türlü bilgiyi seslendiriyor. Görme engelliler kendine özel kısa yollarla görenler gibi bilgisayar kullanabilir. Görmeyen birisi bilgisayar teknolojisiyle bir başkasına gerek duymadan kitaplarını okuyabiliyor notlarını hazırlayıp internetten yararlanabiliyor. 

Son Güncelleme: 26.07.2016 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.