Büyükşehir Belediyesi EXPO'yu Kundu'ya bağlıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Fuar alanını Kundu turizm bölgesine bağlayacak 11 kilometrelik yeni bir yol açacak.

22 Şubat 2016 Pazartesi 12:29
Büyükşehir Belediyesi EXPO'yu Kundu'ya bağlıyor

Büyükşehir Belediyesi turizm kenti Antalya'ya alternatif yollar ve yeni güzergahlar kazandırmaya devam ediyor. G- 20 Zirvesi öncesi Antalya'nın iki turizm cenneti Kundu ve Belek'i 6.5 kilometrelik yeni bir yolla birbirine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Kundu- EXP0 2016 arasında yeni bir yol daha açıyor. Türkiye tarihinin en büyük organizasyonu olan EXPO 2016'yı, Kundu ve Belek turizm bölgelerine bağlayacak. 11 kilometre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki yolda çalışmalar başladı.


KUNDU'YA ULAŞIM KISALACAK


Yeni yol çalışması, Aksu Çayı kenarından devam eden Devlet Su İşleri (DSİ) seti üzerine yapılıyor. Proje tamamlandığında EXPO 2016 alanından Kundu ve Belek'teki otellere ulaşım kısa yoldan sağlanacak. Daha önce Kundu'dan EXPO alanına geçmek isteyenler, Havalimanı- Kardeş Kentler Caddesi'ni kullanarak 27 kilometre kat ederken, EXPO-Kundu yolu açıldığında mesafe 11 kilometreye düşecek.


İKİ KÖPRÜ YAPACAK


Büyükşehir Belediyesi ve DSİ, çalışmalar kapsamında Aksu Çayı üzerine 46 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde 2 adet köprü yapılacak. Tehnelli Köprüsü DSİ tarafından, Soğucaksu Köprüsü de Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek. İki köprü de EXPO 2016 Uluslararası Fuar Organizasyonu'na yetiştirilecek.
 


Son Güncelleme: 22.02.2016 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Resul ATEŞ 2016-03-05 09:52:15

Antalyamız ve ülkemiz için hayırlı olsun çok güzel bir yatırım.