Büyükşehir Aşevi'nden 3 bin kişiye yemek

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, merkez ve Alanya'da hizmet veren aşevleri ile Ramazan ayında her gün yaklaşık 3 bin kişiye üç öğün sıcak yemek ulaştırıyor.

14 Mayıs 2019 Salı 13:50
Büyükşehir Aşevi'nden 3 bin kişiye yemek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyo-ekonomik yönden ihtiyaç sahibi, yemek yapamayacak durumda olanlar, engelli bireyler, yatalak ve toplumdaki dezavantajlı gruplara sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Antalya'da Toptancı Hal içinde hizmet veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı aşevi ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek ulaştırıyor. Aşevinde her gün yaklaşık 2 bin kişi için 3 çeşit yemek hazırlanıyor.

Alanya'da hizmet veren aşevinde de her gün bin kişilik sıcak yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Yemekler gece 02.00'de pişirilmeye başlıyor. Diyetisyenler de kalori ve besin hesaplamaları ile yemekleri ve malzemelerin hangi oranda kullanılacağını belirliyor.

YEMEKLERE SIKI KONTROL

Aşevinde pişirilen yemekler Gıda Mühendisleri tarafından da kontrol ediliyor. Temizlik ve hijyenin ön planda tutularak hazırlanan yemekler, ihtiyaç sahibi ailelerdeki kişi sayısına göre özel kaplara konuluyor. Sabah saatlerinde araçlara yüklenen yemekler tek tek ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.