Borcumuz 55 milyon TL

Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Remzi Sadi, belediyeyi 55 milyon TL’lik bir borçla devraldıklarının altını çizerek, “Buna karşılık kasamızda 500 bin TL para vardı. Bu para taşeron firmaya ödenen bir aylık para” diye konuştu.

05 Ağustos 2014 Salı 10:19
Borcumuz 55 milyon TL
Aksu Belediye Başkanı Mehmet Remzi Sadi, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve meclis üyelerinin katılımıyla muhtarlarla yaptığı toplantıda, borç batağında olan bir belediyeyi devraldıklarına dikkat çekti. Aksu Belediyesi’nin geçmiş yönetimlerden kaynaklanan 55 milyon TL’lik bir borcunun olduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Mehmet Remzi Sadi, buna karşılık kasada 500 bin TL gibi bir rakamın olduğunu ifade etti.

Sadi, “Halil Şahin başkanlığındaki yönetim, 30 Mart’ta belediyeyi 55 milyon bir borçla devraldı. 50-51 milyon lirası hazineye olan borç. 4 ila 4,5 milyon liralık rakam ise esnafa olan borçlardır. Buna karşılık kasada 5 yüz bin TL vardı. Ayrıca bizden önceki yönetim siyasi anlamda adımlar atarak 155 kişiyi işe almış. Bu alımların belediyemize maliyeti aylık olarak nerden bakarsanız bakın, 6 yüz bin TL civarında. Bu kambur borçlarla beraber yeni yönetimin üzerine bırakıldı” diye konuştu.

Tüm bu kara tabloya rağmen seçimlerden hemen sonra ciddi çalışmalar içersine girdiklerini ifade eden Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Remzi Sadi, “3ay içerisinde eğitimiyle, ormanıyla, sağlığıyla ve tapusuyla beraber bir takım çalışmaları yürütüyoruz Beraberinde soysa kültürel anlamda çalışmalarımızla Aksu’nun ekonomik seviyesini nasıl yukarı çıkartılabiliriz hesabı içerisindeyiz. Bölgemizde ki turizm havzasında bulunan yatırımcılar ve işletmecilerle sürekli toplantılar yapıyoruz. İşsiz gençlerimize nasıl iş ortamı oluşturabiliriz hesaplıyoruz” dedi.
 

Son Güncelleme: 05.08.2014 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.