Batı Çevre Yolu Kamulaştırılmayacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı Çevre Yolu'nun imar planları gündemiyle ilgili meslek odalarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve büyükşehir meclis üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, “Burasının kamulaştırılarak yapılmaması gerektiğini seçim taahhüdü olarak ifade ettim. Kazandığıma göre halkımız da bunun böyle yapılması gerektiğini zımnen onaylamış oldu" dedi.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 18:45
Batı Çevre Yolu Kamulaştırılmayacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan ve askıya çıkartılan Batı Çevre Yolu imar planları, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in çağrısıyla gerçekleşen toplantıda tartışıldı. Toplantıya Konyaaltı Belediyesi Başkan vekili Edip Kemal Bahadır ve Başkan Yardımcısı Cansel Tuncer Çevikol, İnşaat Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, Şehir Plancıları ve Harita Mühendisleri odaları Antalya şube temsilcileri, bölgedeki mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyeleri katıldı. Toplantıya Menderes Türel başkanlık ederken onunla birlikte Büyükşehir'den kalabalık bir bürokrat grubu da belediye binasındaki toplantıda yer aldı.

Belediye Başkanı Türel, söz konusu toplantının ana gündeminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imar planları yapılarak askıya çıkartılan Batı Çevre Yolu'nun Zümrüt ve Çakırlar mahallelerini kapsayan bölüm olduğunu kaydetti. Batı Çevre Yolu'nun kent gündeminin üst sıralarında uzun yıllardır varlığını koruduğunu aktaran Başkan Türel, böylesine önemli bir konunun ancak böylesine geniş katılımlı bir toplantıda tartışılabileceğini söyledi. Başkan Türel, şöyle konuştu:

“Antalya'da katılımcı yönetim, bununla birlikte şeffaf bir anlayışla çalışmalarımızı yürütmek ve Antalya'nın bütün kesimlerini, Antalya'nın tartışılan hususlarında biraya getirmek suretiyle sonuca ulaşmak ve birlikte yönetmek noktasındaki söylediklerimizi çeşitli defalar dile getirmiştik. Bugün işte bunun en güzel örneğini burada sergiliyoruz."

Batı Çevre Yolu'na ilişkin tartışmaların iki zıt nokta arasında yaşandığına dikkati çeken Başkan Türel, bu tartışmaları 'kamulaştırılsın mı imar mı yapılsın', 'geniş kapsamlı bir plan mı yoksa dar kapsamlı mı' uçlarında savrulduğunu kaydetti. Gelinen noktada kamulaştırılma tartışmasının artık aşıldığını belirten Başkan Türel, “Kamulaştırma suretiyle bir yol açılması hususunda devletin 35 milyon TL'sini buraya harcamanın, imarla çözüm varken doğru bulmadığımı ifade etmiştim" dedi. Bu düşüncesini seçim kampanyası döneminde açıkça dile getirdiğini kaydeden Başkan Türel, “Söylediklerimiz, halkımız nezdindeki değerlendirmelerle de itibar gördüğü için belediye başkanlık makamında oturduk. Seçimden önce söylediğimiz taahhütlerin yerine getirilmesi bizim açımızdan bir siyasi sorumluluktur" diye konuştu. Kamulaştırmanın artık gündemde olmadığını belirten Başkan Türel, konuşmasına şöyle devam etti:

“Burasının kamulaştırılarak yapılmaması gerektiğini seçim taahhüdü olarak ifade ettim. Kazandığıma göre halkımız da bunun böyle yapılması gerektiğini zımnen onaylamış oldu. Katılımcı demokrasi halkın tercihlerini gerektirir diye düşünür isek gündemimizde kamulaştırma meselesi olmadığını ifade etmek isterim."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bölgeye ilişkin hazırladığı planlar üzerine de düşünülmesi gerektiğini söyleyen Başkan Türel, toplantıda bu noktada bir ortak akıl oluşturulmasını beklediğini söyledi. Toplantıda 'Nasıl bir imar planı' sorusunun cevabının aranacağını kaydeden Başkan Türel, “Değişen Menderes Türel olarak Antalya'nın yönetimine talip olduğumu ifade etmiştim. Bu ve benzeri toplantıları değişen Menderes, katılımcı yönetim anlayışını ortaya koyan belediye başkanı olarak farklı gündem maddeleriyle de yapacağımızı ifade etmek isterim" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 16.07.2014 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.