Başkan Türel'in Öğretmenler Günü mesajı  

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

23 Kasım 2017 Perşembe 10:35
Başkan Türel'in Öğretmenler Günü mesajı  

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün hepimizin hayatında çok önemli bir yere sahip olan, ailelerimizden sonra bizlerin yetiştirilmesinde en büyük pay sahibinin öğretmenler olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır' diyerek yücelttiği öğretmenlerin çok kutsal bir görev yaptığı kaydeden Türel, "Öğretmenlerimiz bizlerin bireysel gelişimindeki katkılarının yanı sıra toplumsal gelişim sürecinde de çok önemli bir görevi üstleniyor. Toplumların kalkınmasına ve ilerlemesine hız kazandıran ve yeniliklerin özünü oluşturan her zaman öğretmenler olmuşlardır" dedi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya'da eğitimin en büyük destekçisi olduklarını belirten Türel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"445 öğretmenimizle on binlerce çocuk, genç ve yetişkin Antalyalıya hizmet veriyoruz. Yasaların izin verdiği ölçüde eğitimin her alanına tüm imkanlarımızla katkıda bulunuyoruz. ASMEK, AKBEM kurslarımız, aile merkezlerimiz, kreşlerimiz, konservatuarımız, spor kurslarımız, Okullar Ligimiz, engelli rehabilitasyon merkezimizle dev bir eğitim kurumu haline geldik. Hedefimiz eğitim destek hizmetlerimizi her ilçemize en mükemmel şekilde ulaştırmaktır. Bilinçli ve eğitimli bir nesil ülkenin en büyük hazinesidir. Ve bu nesli yetiştiren öğretmenlerimiz baş tacıdır. Anadolu'nun en ücra köşelerinde, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren öğretmenlerimize bu vesileyle hürmet ve şükranlarımı iletiyorum. Başta beni yetiştiren, her zaman minnetle andığım öğretmenlerimin ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, saygıyla önlerinde eğiliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.