Başkan Şahin gelişmelerden umutlu

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, ‘tam kapanma’nın salgının seyriyle ilgili şu an itibariyle olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çekerek, “Gelişmelerden oldukça umutluyum. Böyle giderse, inşallah bayram sonu hayat normale döner” dedi.

03 Mayıs 2021 Pazartesi 12:04
Başkan Şahin gelişmelerden umutlu

Salgının seyri değişiyor

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) vaka sayılarındaki artışın önüne geçmek için Türkiye'de 17 gün tam kapanma sürecine geçildi. Bu uygulamanın ilk günlerinde vaka sayılarında ki düşüşler, salgının yukarı doğru giden seyrini değiştireceği izlenimini ortaya koydu. Aksu’da çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, gelişmelerin oldukça olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

İsabetli karar oldu

Böyle giderse bayram sonrası hayatın normale döneceğini de ifade eden Başkan Şahin, “Son zamanlarda vaka sayısı oldukça tavan yapmıştı. Belediyemizde bile birçok personelimiz karantinaya alınmıştı. Vatandaşlarımızda durum aynıydı. Tam kapanma sürecine geçilmesi isabetli bir karar oldu. Kamuoyuna yansıyan son birkaç günlük tablodan da anlaşılıyor ki, vaka sayıları düşüşte“ dedi.

Böyle devam ederse

Son dönemlerde vatandaşlarda bazı gevşemelerin olduğuna da değinen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “ Bu sefer iş bayağı sıkı tutuluyor. Vatandaşlarımız da artık olayın ciddiyetinin farkında. Bizler sürekli sahadayız. Vatandaşlarımızın kurallara uyduğunu görüyoruz. Yapılan uygulamalarda alınan sonuçlar bunu doğruluyor. Umarım bu bayram sonrasına kadar böyle devam eder” diye konuştu.

Huzurlu bir şekilde bir arada

Bu önlemler sonucunda salgının seyrinin değiştiğine de değinen Başkan Halil Şahin, “Ülke genelinde 60- 70’lerde olan vaka sayısı, şu an 27 binlerde geziniyor. Aşılamada ki durumda şu an için iyi. Gelişmelerden oldukça umutluyum. Böyle giderse bu olay gündem den düşecek. İnşallah bayram sonrası, huzurlu bir şekilde vatandaşlarımız, esnaflarımız ve turizmcilerimle bir araya geliriz” dedi.

Hizmetlerde aksama yok

Bu kadar olumsuz bir tabloda bile belediyenin çalışmalarında her hangi bir aksamanın yaşanmadığının altını çizen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin,  “Tam kapanma sürecinde Fen işleri, Park ve Bahçeler, Temizlik ve Zabıta bölümünde bulunan personelimizi saha da tutacağız. Bir kısım elemanımızı idari izne gönderdik. Belediye içinde işlerin aksamaması içinde bir kısım elemanı da hazır bulunduruyoruz” dedi.   

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.