Başkan Muhittin Böcek'ten Kurban Bayramı Mesajı

Yardımlaşmanın ve dayanışmanın öne çıktığı, sevinci ve huzuru doyasıya yaşadığımız bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

08 Ağustos 2019 Perşembe 15:24
Başkan Muhittin Böcek'ten Kurban Bayramı Mesajı

Yardımlaşmanın ve dayanışmanın öne çıktığı, sevinci ve huzuru doyasıya yaşadığımız bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar bizi birbirimize yaklaştıran, ihtiyaç sahiplerine yardım edebilme huzuruna eriştiren, kin ve nefret duygularını kenara bıraktığımız, kardeşçe kucaklaşmanın sevincini yaşadığımız günlerdir. Kurban Bayramı’nın Antalya’mızda bu ruha uygun şekilde kutlanması en büyük dileğimizdir. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak siz değerli hemşehrilerimizin dini vecibelerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. 

Kıymetli hemşehrilerimizin bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak adına toplu ulaşımı ücretsiz yaptık. Büyükşehir Belediyemizin işlettiği resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 4 günlük Kurban Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.

Kurban kesim işleminin dini kurallara uygun şekilde, hijyenik ortamlarda yapılabilmesi için 3 noktada ücretsiz kurban kesim yerleri oluşturduk. Kömürcüler, Yeşilbahçe ve Soğuksu Mahallelerinde Bayramın 1’nci ve 2’inci günlerinde veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesim hizmeti sunacağız. Kasaplarımız kurbanlıklarınızı kesip, parçalanmış ve poşetlenmiş şekilde sizlere teslim edecek.

Zabıta ekiplerimiz halka açık yerlerde, parklarda, yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapılmasını engellemek için bayram süresince denetimlerine aralıksız devam edecek. Belirlenen alanlar dışında kesim yapılmaması, kurban kesimlerinin sadece kesim yerlerinde yapılması noktasında hassasiyet göstereceğinize inanıyorum.

Bayramın ülkemize, şehrimize, tüm hemşehrilerime sağlık, mutluluk, huzur ve barış dolu güzel günler getirmesini dilerim. Birlikteliğimizin güçlendiği nice güzel bayramlar dileğiyle Kurban Bayramımızı kutlarım.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.