Başkan Böcek, Gazeteciler Günü'nü kutladı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

09 Ocak 2020 Perşembe 15:32
Başkan Böcek, Gazeteciler Günü'nü kutladı

ANTALYA, (DHA) -

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yayımladığı mesajda, toplumun en doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi için zor şartlarda mesleğini onuruyla yapmaya çalışan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirtti. 10 Ocak 1961'de gazetecilerin haklarının 212 sayılı kanun ile ilk kez yasal güvence altına alındığını belirten Başkan Böcek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bundan dolayı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Haklarını elde etmek için büyük çaba harcayan gazeteciler, bugün de mesleklerini tarafsızca yapabilmek için aynı çabayı göstermekte, teknoloji çağında var olma, hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bu nedenle 10 Ocak tarihi, gazeteciler için büyük anlam taşıyan özel bir gündür. Mesai kavramı olmaksızın her şartta görevinizi layıkıyla yaptığınızın, halkımızı bilgilendirmek adına verdiğiniz o zorlu mücadelenin en yakın şahitlerinden birisiyim. 25 yıllık siyasi hayatım boyunca adeta bir mesai arkadaşı gibi çalıştığım siz değerli basın emekçi kardeşlerimin ve büyüklerimi saygıyla selamlıyorum."


 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır' sözlerine de mesajında yer veren Başkan Böcek, "Basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı kalarak, vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getiren tüm basın mensuplarına teşekkür borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bir kez daha kutluyorum. Tüm basın emekçilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.

Son Güncelleme: 09.01.2020 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.