Barakada yaşayan çifte ev

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından, yaşamlarını bir barakada sürdüren 84 yaşındaki Mehmet Sek ile eşi 74 yaşındaki Zeynep Sek'e konteyner ev hediye edildi.

07 Aralık 2016 Çarşamba 13:22
Barakada yaşayan çifte ev
Konyaaltı İlçesine bağlı Doyran Mahallesi'nde oldukça zor şartlarda yaşam mücadelesi veren alzaymır hastası Mehmet Sek ve yürüme zorluğu yaşayan eşi Zeynep Sek, kendi imkanlarıyla yaptıkları çadırdan bozma bir barakada yaşıyordu. Daha önce tarım ve hayvancılıkla uğraşan Sek ailesi, yaşlılığın getirdiği zorluklar ve maddi sıkıntıların yanı sıra oldukça sağlıksız koşullardaki barakalarında yaşam mücadelesi veriyordu.

Bölgede yaşayan vatandaşlar Sek ailesinin durumunu Büyükşehir Belediyesine bildirdi. Yaşlı çiftin durumundan haberdar olan Büyükşehir Belediye başkanı Menderes Türel çifte konteynır ev verilmesi için talimat verdi. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Mehmet Dede ve Zeynep Nine'ye yaşamlarını daha konforlu bir ortamda sürdürebilecekleri konteynır ev hediye etti.



BÜYÜK SEVİNÇ
İçinde mutfak, banyo ve oda bulunan yeni konteynır ev, Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Emekli, Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Osman Dirican, Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rıfat Durukan tarafından çifte teslim edildi. Kış mevsimi sebebiyle şartların daha da zorlaşması karşısında çaresiz kalan yaşlı çift, sıcak yuvalarını heyecanla gezdi. Büyük sevinç yaşayan Zeynep Sek, gözyaşlarını tutamadı. Daha önce çadırda yaşadıklarını, sonrasında çadırı dönüştürdüklerini anlatan Zeynep Sek, büyük sıkıntı çektiklerini ifade etti.


Zeynep Teyze, "Her yağmurda su içinde kalıyorduk. Soğukta ısınamıyorduk. Kış ayları çok zor geçiyordu. Yaşlılık zaten zor. Hiç böyle bir ev görmemiştik. Allah Menderes Türel'den razı olsun. Başımızı sokacak çok güzel bir ev verdi" dedi.

Son Güncelleme: 07.12.2016 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.