ATSO Başkanı Çetin'in 29 Ekim mesajı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yılını kutlamanın gururunu yaşadığını belirterek, "Cumhuriyet Bayramı, milletimizin en büyük bayramıdır. Cumhuriyet Bayramı kayıtsız, şartsız bir birleşme günü olmalıdır" dedi.

27 Ekim 2017 Cuma 14:17
ATSO Başkanı Çetin'in 29 Ekim mesajı

ATSO Başkanı Davut Çetin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Davut Çetin, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94'üncü yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük zorluklar içerisinde kurdukları ve bizlere emanet ettikleri Cumhuriyetimizi daha güzel yarınlara ulaştırmak için tüm gayretimizle çalışmaktayız. Cumhuriyet Bayramı milletimizin en büyük bayramıdır. Millet olarak böyle bir günde ortak değerlerimizi anmalı, onlara hep birlikte sahip çıkmalıyız. Cumhuriyet bayramı hepimiz için kayıtsız, şartsız bir birleşme günü olmalıdır."

Cumhuriyetin 100. yılına 6 yıl kaldığını ve 100. yıl için yeni bir atılım programı başlatılması gerektiği kaydeden Başkan Çetin, "Cumhuriyet'in ilanından sonra Atatürk döneminde müthiş bir kalkınma hamlesi ortaya konmuştur. Bugün de bu kalkınma hamlesini model almalıyız. O dönemde bankalar kurulmuş, demiryolları, fabrikalar yapılmıştır Cumhuriyet öncesinden kalan borçlar ödenmiş, bütçe dengesi ve dış denge korunmuştur. 1929 dünya krizine rağmen sanayi ve altyapı hamlesi gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

"Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin İslam ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyaya örnek olmalıdır" diyen Başkan Çetin, "Eğitim reformuyla, hukuk reformuyla, demokrasi reformuyla Türkiye ekonomide, siyasette ve sosyal alanda dünyanın örnek ülkelerinden birisi olabiliriz. Ancak unutulmamalıdır ki; Bu reformları ancak hep birlikte, sevgi, saygı, uzlaşma ortamı içinde başarabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve değerli Antalyalıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, bizlere böylesine değerli bir miras bırakan, bu vatan için hayatını ortaya koymaktan çekinmemiş tüm şehit ve gazilerimizi, Türkiye Cumhuriyeti için katkı koymuş tüm ecdadımızı minnet ve şükranla anıyorum."

ATSO CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

ATSO olarak Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir dizi etkinlik planladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çetin, "27 Ekim'de ATSO Kaleiçi evinde müzik dinletileri ile başlayacak kutlama programımız, 29 Ekim'de 11. Yelken Yarışları Cumhuriyet Kupası ile devam edecek. Yarış coşkusunu denizde yaşamak isteyen vatandaşlarımız için Büyük Liman'dan saat 10.00'da tekne kaldıracağız. Yine 29 Ekim günü Antalya Kültür Sanat'taki sergilerimiz ücretsiz gezilebilecek. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 27.10.2017 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.