ASAT Laboratuvarı güven veriyor

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Su Kalite Kontrol Laboratuvarı Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) yaptığı denetimlerden tam not aldı. TÜRKAK, laboratuvarın akreditasyon parametre sayısını 35’e çıkardı.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 10:56
ASAT Laboratuvarı güven veriyor
Sahip olduğu teknoloji ve fiziki çalışma koşulları bakımından Türkiye’nin en iyi içme ve kullanma suyu analiz laboratuvarlarından biri olan ASAT Genel Müdürlüğü Su Kalite Kontrol Laboratuvarı, TÜRKAK’ın denetimlerinden başarıyla geçerek, 34 olan parametre analiz sayısını 35’e yükseltti. Laboratuvar, 2016 yılında alınan numuneler üzerinde 35 parametre analizini gerçekleştirecek. Türkiye ve dünya turizminin gözbebeği Antalya’da su kaynaklarının su kalitesinin gerek kimyasal gerekse biyolojik etkenlere karşı takip edilmesinin büyük önem taşıdığını belirten ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, laboratuvarın şehir merkezinde 160, ilçelerde ise 82 ayrı noktadan içme suyu kalitesini takip ettiğini söyledi.

ANTALYA’NIN SUYU KONTROL ALTINDA
TÜRKAK’ın parametre sayısını 35’e çıkarılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaçay, “Güvenilirliği, incelenen parametre sayısı ve çalışma prensibi ile bölgemizin önde gelen örnek laboratuvarına sahibiz. Bu Antalyamız ve ilçelerimiz açısından çok büyük bir şans. Prensip olarak her yıl üzerine yeni parametreler koyma disiplini ile hareket ediyoruz. Akreditasyon belgesinin hak edilmesinde laboratuvarımız çalışanlarının çok önemli katkıları var. Emeği geçen tüm personelimizi kutluyor Antalya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Karaçay, Antalya’nın suyunu 242 noktadan içme suyu numunesi alarak sürekli analiz ile kontrol ettiklerini belirterek, Su Kalite Kontrol Laboratuvarı’nda geçtiğimiz yıl alınan 9 bin 32 numune üzerinde 132 bin 150 parametre analizinin gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Son Güncelleme: 13.07.2016 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.