Aputkan: Olay çok üzücüdür!

SERİK Belediye Başkanı Enver Aputkan, belediyeye haciz işlemi başlatılmasıyla ilgili, "Bizim onurumuzla kimse oynamasın. Onuru ile oynanan insanlar tepki gösterir. Olay çok üzücüdür. Kavgayı metot olarak hiçbir zaman seçmedik, bundan sonra da seçmeyeceğiz. Bundan sonra da hukuki çevrede mücadelelerimiz sürecek" dedi.

08 Ağustos 2019 Perşembe 11:50
Aputkan: Olay çok üzücüdür!

Aputkan: Olay çok üzücüdür

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, bir firmanın alacakları nedeniyle belediyeye haciz işlemi başlatmasına ilişkin halka açık basın toplantısı yaptı. Başkan Enver Aputkan'a AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, MHP İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun, DSP İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti. 9 Mart Parkı'nda düzenlenen toplantıda belediyenin bir önceki dönemden kalan 19 milyon 320 bin 180 TL'lik borcu nedeniyle hacze gelindiğini belirten Başkan Enver Aputkan, Serik Belediyesi'ne ait değeri 60 milyon TL'yi bulan 5 gayrimenkule haciz konulduğunu ve bu gayrimenkullerin satışı için de talepte bulunulduğunu söyledi.

Satış talebine karşı belediye tarafından hem kıymet takdirine tespit edilen değerin düşük olduğu için hem itiraz davası hem de haczedilen gayrimenkullerin değerinin borcun çok üstünde olması nedeniyle hacze itiraz davası açıldığını aktaran Başkan Aputkan, menkul malların haczine gelen memurların binaya girişi esnasında bu olayı duyan Serikli vatandaşların bu işleme ve firma yetkililerine tepki gösterdiğini ve ardından da bir takım hadiseler yaşandığını anlattı.

Söz konusu firmanın 2016- 2019 yılları arasında sözde yaptığı işler için Serik Belediyesi'ne ve belediyeye ait Si-Kar Turizm Ltd. Şti.'ye toplamda 106 milyon 852 bin 899 liralık fatura kestiğini ve bu faturalardan bugüne kadar 74 milyon 15 bin 999 lirasının ödemesinin yapıldığını açıklayan Başkan Aputkan, bu şirketin sözde, gözle görülür yaptığı tek işin 9 Mart Parkı'nın tadilatı ve yeniden yapılması işi olduğunu ve onun da maliyetinin piyasa değerlerinin çok çok üzerinde olduğunu göstermek için de toplantıyı özellikle bu parkta yaptıklarını kaydetti.

'ELİMİZDE FOTOĞRAFLAR VE BELGELER VAR'

Başkan Aputkan, şöyle konuştu:

"Bu parkın maliyeti yaklaşık 6 milyon liradır. Sadece çocuk oyun gruplarının maliyeti 772 bin lira, parktan çıkan moloz nakli için ise 18 bin 146 ton hafriyat gösterilerek 489 bin 946 lira fatura edilmiştir. Parka baktığınızda 6 bin metrekare bir alandan bu kadar hafriyatın çıkabilmesi için bu parkın en az 1.5 metre kazılarak aşağıya inmesi gerekir. Ama görüyoruz ki buranın altından dere geçiyor o yüzden de buranın kazılması imkansızdır ve bu kadar hafriyat yapılması imkansız. Elimizde yapılan işler yapılırken çekilmiş fotoğraflar ve belgeler var. Burada 7 adet çatılı piknik masası yapılmış. Tanesi 9 bin 100 liradan fatura edilmiş. Bu çatılı piknik masalarını belediye olarak kendimiz imal ediyoruz ve maliyeti ise sadece 2 bin 500 Türk Lirası'dır. Bunu özellikle sizler de görün istedik. Buradan sesleniyorum. 'Bu parka harcanan 6 milyon doğrudur' diyerek Türkiye kamuoyuna bir açıklama yapılmasını bekliyorum."



'OLAY ÇOK ÜZÜCÜDÜR'

Hak edenin hak ettiğini mutlaka alması gerektiğini ve hukuka saygılı olduklarını belirten Başkan Aputkan, "Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Hak etmediğimiz bu ilçenin, bu insanların, burada yaşayanların hak etmediği paraları bize ödemeye mecbur etmeyin ve bizim onurumuzla kimse oynamasın. Onuru ile oynanan insanlar tepki gösterir. Olay çok üzücüdür. Kavgayı metot olarak hiçbir zaman seçmedik, bundan sonra da seçmeyeceğiz. İnanıyorum ki Türk adaletini temsil eden hakim ve savcılarımız kusur bizde ise bize hesap sorsunlar. Ya da Serik Belediyesi çalışanlarını tehdit ederek evrakları zorla imzalattıranlardan da hesap sorulması gerektiğine inanıyorum. Bundan sonra da hukuki çevrede mücadelelerimiz sürecek" dedi.

Eksik gördükleri konularla ilgili önceki dönem yapılan harcamaların inceleme işlemlerinin devam ettiğini belirten Aputkan, hiç kimseyle dertlerinin olmadığını, ancak usulsüz yapılan işlerle ilgili yasal işlemlerin de yapılacağını vurguladı. Kahramanlık peşinde olmadıklarını, bundan sonraki yapacakları işlemleri de kamuoyuyla zaman zaman paylaşacaklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.