Antik Side'de dönüşüm başladı

MANAVGAT Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları sürüyor.

13 Ocak 2017 Cuma 11:45
Antik Side'de dönüşüm başladı
Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan 'Antik Side Kentsel Tasarım Projesi- 4 Meydan 4 Odak', Side'nin tarihi dokusuna uygun bir şekilde yapılmaya devam ediliyor. Projesi kapsamında, Giriş Meydanı, Liman Meydanı, Vista Meydanı, Merdivenli Meydan ve meydanlar arasında kalan bağlantı yolları Side'nin tarihi ve kültürel dokusuna uygun hale getirilerek turizmin hizmetine sunulacak. Turgut Reis Caddesi'ne doğal taş olan traverten döşemesine devam edilirken, Liman Caddesi ve Nar Sokak bitimindeki Liman Meydanı'nın bir kısmında ise bordür taşlarının sökümüne başladı.



SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK
Her yıl 1 milyonu aşkın yerli ve yabancı misafirleri ağırlayan, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Side'de yapılan çalışmalar bölge esnafına can suyu olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Antik Side içerisinde bulunan otopark alanı sorunu, uyumsuz kent mobilyaları, liman ile bağlantı sorunu, kıyı ve kumsal alanlara erişimsizlik, dinlenme alanlarının eksikliği ve yeşil alanların düzensizliği gibi birçok sorunun çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 13.01.2017 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.