Antalya'da 'Sokak Hayvanları Festivali' başladı

ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Sokak Hayvanları Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

02 Mayıs 2015 Cumartesi 17:17
Antalya'da 'Sokak Hayvanları Festivali' başladı


'Sokakta Sahipsiz Hayvan Kalmasın' sloganıyla gerçekleştirilen festivalin Falez 2 Parkı'ndaki açılışına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile çok sayıda hayvan sever katıldı. Veteriner İşleri Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde bakımları ve tedavileri yapılan kedi ve köpekler, stantları gezenlerin ilgi odağı oldu. Özel bir televizyonda yayınlanan yetenek yarışmasının finalisti Savaş Keskin ve 'Mate' adlı köpeğin gösterisi büyük ilgi gördü. Festival kapsamında Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ndeki 135 köpek ve 20 kedinin üzerine 'Beni sahiplenir misiniz?' yazılı kartonlar asıldı. Festivalde piyano ve flüt dinletisi, akrobasi ile dans grupları gösteriler yaptı. Kent içinde hayvanlarla yaşama ortamının oluşturulması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Hayvan severlerimiz ve hayvanlardan korkan vatandaşlarımız var. Bu iki kesimi birlikte yaşar ve rahatsız etmez hale getirmemiz gerekiyor. Hayvanlarımıza uygun bir hayat sunmamız ve bu çerçevede bir kültür oluşturmanın temelini atmaya dönük çalışmalar yapmaktayız. Her hayvan uygun koşullarda yaşasın, şefkat görsün, bir ailesi ve yaşadığı bir mekanı olsun istiyoruz" diye konuştu.


Polisin 1 Mayıs eylemlerinde Taksim'de ayağıyla uzaklaştırdığı sokak köpeğinin hatırlatılması üzerine Başkan Ümit Uysal, "Bazen köpekler ve hayvanlar insanlardan daha şefkatli, daha insancıl olabiliyorlar. Doğada böyle sahneler yaşanıyor. Zannederim 030 numaralı köpekten ders çıkartması gereken, bir fikir çıkartması gereken, yaşamsal duruş öğrenmesi gereken çok insan yaşıyor dünyamızda" dedi.


Ayrıca iki gün sürecek festival kapsamında Antalya Veteriner Hekimler Odası ve dört pet-shop işletmesi tarafından bir de protokol imzalandı. Protokol sayesinde sokak hayvanlarını sahiplenen vatandaşların, hayvan bakım ve ihtiyaçlarını karşılarken indirimden yararlanmaları sağlanacak.
 

Son Güncelleme: 02.05.2015 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.