Altıntaş rapor edilecek

Altıntaş’ın mülkiyet sorununun çözümü için Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ruhsat ve iskan yetkisinin iade talebi, Ankara’ya iletilecek. Bu hafta içi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüşecek olan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Büyükşehirle aralarında yaşanan sorunları rapor edecek.

22 Şubat 2021 Pazartesi 10:48
Altıntaş rapor edilecek

Bakan Kurum’la görüşülecek

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Altıntaş’ta, Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle aralarında cereyan eden yetki tartışmasını Ankara’da masaya yatıracak. Bu hafta içi bazı belediye bürokratlarıyla Ankara’ya gidecek olan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Altıntaş Bölgesi’nin mülkiyet sorununun çözümü için, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında geçici olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilen ruhsat ve iskan yetkisinin, hala iade edilmemesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a rapor halinde sunacak. Bu görüşmeler sonucunda özel bir düzenlemeyle yetki devri iadesinin gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Daha önce de bu talep yenilenmişti

Bilindiği üzere, Aksu Kamuoyunda Çalkaya sorunu olarak bilinen bölgenin, mülkiyet sorununun çözümü için 31 Mart yerel seçimleri öncesi, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında sulhnameyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yetki devri verilmişti. İlgi Bakanlığın Aksu Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle imzaladığı protokolle, bölgenin imar çalışmaları yapılmış ve böylelikle mülkiyet sorunu çözülmüştü. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yetkinin geçici olduğunun altını her platformda çizerek, yetki devri iadesinin gerçekleşmesi gerektiğini ve bu anlamda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin her hangi bir adım atmadığını yine çeşitli ortamlar da dile getirmişti.

Sürecin nasıl ilerlediğini çok iyi biliyorlar

Bu gelişmelerin ardında, bu hafta içinde belediye bürokratlarıyla Altıntaş’ın yetki devri iadesi sorununu Ankara’ya rapor etmeye hazırlanan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, şu açıklamalarda bulundu: “Bizler sözleşmenin tüm gereksinimlerini yerine getirdik. Bugüne kadar, yani 2 yıl içerisinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne sözleşme gereği, 7 milyon TL ödeme yaptık. Ama Büyükşehir Belediyesi bize bir adım bile gelmedi. Maalesef aynı duyarlılığı göstermedi. Oysa ki hep birlikte çalıştık. Sürecin nasıl ilerlediğini çok iyi biliyorlar. Sürekli ötelemeyle olmaz. Bundan dolayıdır ki, bu hafta içi Ankara’ya giderek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüşme yapacağız. Buradaki gelişmeleri Sayın Bakan’a rapor edeceğiz.”

Vatandaşlar hizmet bekliyor

Bakan Kurum’un daha önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le telefonla görüşerek yetki devrinin iadesinin gerçekleşmesi gerektiğini ve Başkan Böcek’in de –tamam- dediği söylemini tekrar hatırlatan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin,  “Bu iadenin gerçekleşmesi için 2 yıldır bekliyoruz. Ama bir türlü samimi adımları atmadılar. Burası Aksu’nun ve Aksuluların. Halk bizden hizmet bekliyor. Yetki şu an Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde. Biz herhangi bir hizmeti gerçekleştiremiyoruz. Ama Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de yaptığı hiçbir hizmet yok.  Bizler tatlılıkla, hakkımız olanın bizler verilmesini istiyoruz” diye konuştu.  

Son Güncelleme: 22.02.2021 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.